Tisková zpráva ČSMS

V následujícím článku si můžete přečíst aktuální stanovisko ČSMS jako reakci na různá prohlášení, která Autoklub ČR zveřejňuje po zasedání Valného shromáždění FIM v Portugalsku.

                                                                                                             Brno, 8. prosince 2011

Vážení příznivci motocyklového sportu, vážení sportovci, pořadatelé a činovníci.

Dovolte mi reagovat na snůšku absurdních a nepravdivých tvrzení, která Autoklub ČR zveřejňuje po zasedání Valného shromáždění FIM v Portugalsku. My všichni, příznivci motocyklového sportu, sportovci, pořadatelé a činovníci, jsme znepokojováni nesmyslnou propagandou ze strany Autoklubu ČR, která má jediný účel: znechutit, vystrašit či odradit všechny, kteří jsou připraveni pracovat na zlepšení podmínek motocyklového sportu v České republice.

Neustálé útoky, překrucování reality a účelové vytváření polopravd jsou - bohužel pro motocyklový sport - jedinou oblastí, v níž Autoklub ČR vyniká. Považuji za nedůstojné se tomuto stylu komunikace přizpůsobovat a věřím, že čas, který jsme nuceni obraně před útoky AČR věnovat, budeme už brzy moci společně využít účelněji k práci ve prospěch motocyklového sportu.

Přesto mi dovolte, abych reagoval na sérii nepravd, které Autoklub ČR zastoupený Generálním sekretářem Karlem Naušem zveřejnil ve své tiskové zprávě z 6. 12. 2011 a která mají zpochybnit závěry víkendového zasedání FIM v Estorilu.

- členství Autoklubu ČR ve FIM je jednoznačně zpochybněno. Představenstvo rozhodlo o zřízení zvláštní komise, která má za úkol rozhodnout o přechodu členství ve FIM na Český svaz motocyklového sportu a to neprodleně.

- o členství ve FIM rozhodne zvláštní komise, která Českou republiku navštíví v horizontu týdnů a její rozhodnutí bude platné již pro sezonu 2012. Komise má za úkol prověřit, zda přechod sportovní autority proběhl standardním způsobem, přičemž jediným, kdo tuto realitu zpochybňuje, je Autoklub ČR a jeho prezident Roman Ječmínek.

- ministr školství nikdy nezpochybnil pravomoc FIM rozhodovat o svých členech, což dokládáme jeho dopisem, který odeslal FIM 7. října 2011. Ministr školství v něm FIM informuje, že „ČSMS je jedinou a nejvyšší sportovní autoritou v České republice pro oblast motocyklového sportu“ a toto rozhodnutí zůstává v platnosti.

- toto rozhodnutí fakticky vede k tomu, že na národní úrovni je jediným oprávněným subjektem zastřešujícím motocyklový sport a zároveň jediným partnerem v této oblasti pro jednání s ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy (včetně finančních záležitostí pro sezonu 2012) nezpochybnitelně Český svaz motocyklového sportu.

Na závěr považuji za nutné upozornit na to, že tvrzení, která Autoklub ČR prezentuje, nejsou podložena z jeho strany jediným důkazem. Jde pouze o zcestné domněnky a netroufám si hodnotit, jestli vznikají na základě nedostatku informací, nebo jsou cíleným útokem poškozujícím Český svaz motocyklového sportu a v důsledku celý motocyklový sport. Bez ohledu na to vyzývám tímto Autoklub ČR, aby přestal šířit lživé informace mezi osoby činné v motocyklovém sportu i na veřejnost.

                                                                                                                   Karel Abraham
                                                                                                                   prezident ČSMS

Závěrem jedna úplně nová informace
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist