Tisková zpráva ČSMS

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
kamateam (0) napsal 12.12.2011 v 23:05

p.Ječminek utrácí naše peníze-o moto sport nestojí-potřebuje hrabat -moto sport je uplně... vám vadí že někoho ve svém volnu napadne moto.skusit zachránit-p.Abrahám peníze nepotřebuje má dost dejte mu šanci-ohledně závodu on otom má přehled-Ječminek jen o svém kontu...

Veronika-Suzuki (211) napsal 11.12.2011 v 23:15

No je vidět dle času příspěvků, že jste ani jeden nebyli na dnešní schůzi ČSMS, nevíte co se tam dělo, a o čem se pět hodin mluvilo a to včetně stanov...no hlavně že už je jasno ve psaní otevřených dopisů ministrovi. Za sebe jen napíšu, že naprosto rozumím záměru a postoji pana Abrahamáma a v tuto chvíli opravdu plně stojím za ČSMS a můžu to s klidným srdcem napsat i za Indiána. Víc se o tom asi rozepíšu na našich stránkách, abych si z dneška všechny informace utřídila, nicméně už teď se například z mého pohledu odehrály pozitivní změny ve vztahu k roadracingu (byli přítomni i pořadatelé road race podniků, mimo Hořic, které pozvánku dostali, nicméně snad se zapojí na blízkém zasedání roadracingové divize)a je to teď dá se říct opravdu vše na samotných pořadatelích, jak teď s možnostmi (například úpravy řádů, ve kterých je na dnešní dobu mnoho nesmyslů, nebo pouze problémy způsobující požadavky, které nepřinášejí ani bezpečnost ani jiný pozitivní dopad atd.) naloží. Bude to hodně práce a nebude to hned a také je to o lidech, tedy o tom, jestli se bez ohledu na osobní záležitosti dokážou domluvit mezi sebou (hlavně právě pořadatelé), ale jednoznačně je pro mě přijatelnější pan Abraham na "neotřesitelném" křesle, který dávátím pádem možnost možnost všem divizím se starat o sebe a nebude se jako Ječmínek "demokraticky" obklopovat ve výborech pouze lidmi, které on uzná na prezidiu za vhodné a to pouze proto, aby byl těmito lidmi znovu zvolen. Díky tomuto pseudodemokratockému systému, který hlavně vůbec nefunguje a poslal motocyklový sport do hrobu, mě současné stanovy ČSMS vůbec netrápí, protože horší už to prostě nebude, tomu nevěřím. Mimo Road Racingu tam bylo mnoho zástupců z Minibiků, objevili se tam i Dragestři a samozřejmě nejvíce asi lidé a jezdci okolo dromů.

Mimo jiné, očekávala jsem, že tam přijedou Ti, co tu nejvíc toho třeba na fóru nakecají, ale světe div se, nikdo tam žádné útočné otázky ani jiné podobné na pana Abrahama neměl. Navíc tam pan Abraham na všechny otázky co padly i zde (stanovy, ceny licenci,atd ) odpověděl...Tak kde jsou ti lidi?

jirka-mrk (0) napsal 11.12.2011 v 12:06

Pasolini ,nevím jak velké páky máš u ministra,ale každopádně je ohromě důležité,aby se co nejvíce normálně myslících lidí zasloužilo o zachování demokracie v této zemi.A to myslím skutečně vážně! Proto jsem chtěl znát stanovy ČSMS abych věděl s kým máme tu čest,protože mě vadilo i to proč ČSMS nevznikla skutečně z nespokojenosti velké většiny jezdců a činovníků.Navíc si dovedu představit co se teď děje v Brně.Sám chci napsat otevřený dopis ministrovi,který nechám podepsat od jezdců a cinovníků,kteří s tím budou souhlasit na schůzi SMS Hořice v lednu 2012. Jen doufám,že už nebude pozdě.

pasolini (260) napsal 11.12.2011 v 08:41

Ještě do včerejška jsem byl zastáncem změny. Po přečtení stanov už jim nejsem. Neco tak nedemokratického jsem ještě ve své praxi nezažil. Budu apelovat všemi dostupnými prostředky,která mám k dispozici, abych ministra přesvědčil o tom, že by bylo moudré se problémem hlouběji zabývat a své rozhodnutí případně vzít zpět.

pasolini (260) napsal 11.12.2011 v 08:29

Myslím,že pan Ječmínek má docela slušnou šanci u ustavního soudu uspět.

jirka-mrk (0) napsal 10.12.2011 v 21:41

AKRO je to smutný,ale bojím se,že máš pravdu.

AKRO (-498) napsal 10.12.2011 v 21:12

Ty stanovy mi připadají, jako neomezená moc jednoho člověka!

jirka-mrk (0) napsal 10.12.2011 v 21:02

Podle mě je to taky nepřijatelný,jen jde o to,kolik lidí si to uvědomí dřív než svým podpisem na presenční listině všechno potvrdí.

pasolini (260) napsal 10.12.2011 v 20:05

mrk: tak jsem na to kouknul a tak, jak je to napsaný je to podle mě nepřijatelné. Jak co se týče formální struktury, tak zejména co do rozsahu pravomocí. Docela se divím, že to MV schválilo.

jirka-mrk (0) napsal 10.12.2011 v 19:43

Zdravím Pasolini a mám radost,že je někdo další,kdo chce přemýšlet.Takže pro všehny ČSMS je občanské sdružení a tady je odkaz,kde najdeš stanovy,obzvlášť si přečti článek VIII.Jsem zvědavej co na to řekneš.

//roadracing.smfforfree.com/index.php?topic=312.msg4579#msg4579

pasolini (260) napsal 10.12.2011 v 18:42

mrk: nevím, kdo kde psal, že stanovy říkají něco o jmenování vedení, ale jestli má být svaz podle zákona o sdruženích, tak tam se píše, že výkonná i kontrolní složka se volí na valné hromadě. Je to kogentní ustanovení a nelze jej tedy stanovami měnit.

jirka-mrk (0) napsal 10.12.2011 v 14:28

Přesně Larry,já to vím,ale musel jsem to napsat,protože tenkrát to spousta lidí cítíla taky jako revoluci pro lepší zítřky.A ježíši Saarinen,to aby si každý přečet stanovy ČSMS NA TOM není nic špatnýho,pak už se musí rozhodnout každý sám,ale nenadávej za dva roky,že tam někdo bude rozhodovat podle svého ještě 8 let!!! A jestli si to přečteš bez emocí,tak se vůbec nezastávám Ječmena.

Larry (114) napsal 10.12.2011 v 13:12

ale ježíši saarinen..snad jsme tak moc neřekli...když tedy ČMF přišla nedemokraticky o autoritu...proč totéž udělala ČSMS když je lepší než AČR??...pokud jsou na lidi z AČR podezření na nekalý praktiky, zpronevěru, Sazka atd...proč už dávno není ministerskej audit na AČR??...a proč ČSMS nepřisla dřív, když to AČR przní už 10roků??? proč až teď, když je potřeba uchopit moc a z ní tekoucí peníze??...jo před AB klobouk dolů, že jezděj MotoGP , vo tom žádná...a návštěvy v Brně?? bejvávaly větší než v současnosti

Saarinen (1472) napsal 10.12.2011 v 12:25

Ale ježíši jo bylo to nedemokratický a kdesi cosi. A co ČMF, jak ta přišla o licenci??? Soudě podle toho co Abraham udělal - dostal kluka do MotoGP, přilákal nej.návštěvy na drom. Jsou za ním vidět výsledky pánové a o to jde. Co je vidět za Ječmínkem? Machinace se Sazkou, nekalý praktiky, podezření na zpronevěru. Tak buďte rádi..

Larry (114) napsal 10.12.2011 v 12:02

těbůh MRK...za tyhle slova, byť pravdivá , protože si tak prožil, tě sem stejně přijde někdo vykostit jako starou strukturu

jirka-mrk (0) napsal 10.12.2011 v 00:33

Už se musim taky přidat,mám licenci SZM 31 roků a asi už moc pamatuju.Vůbec se nezastávám Ječmínka,ale o toho přece tolik nejde,navíc je možné ho demokraticky odvolat a už to mělo dávno být.Jde hlavně o všechny lidi v klubech co ty závody organizují a o jezdce co jezdí,o licence a organizaci celku,o motorky a závody.Když ČMF končila,jak píše i Larry,byl jsem taky proti,ale tenkrát byl asi lepší Autoklub a bylo to po dvou nebo tříletém souboji AĆR a ČMF o přízeň většího počtu jezdců a tenkrát se to i volilo,teď mi to nějak chybí!!!Moc by mě zajímalo s jakým mandátem tj.s jakou podporou a kolika jezdců s licencí začíná ČSMS?Jsou již žádosti na licence ,školení,máme sestavený kalendář? A nebo je to jen gulášek a sebere se to z AČR? Neměl by si nás ČSMS získat tím že je lepší a průhlednější? Proč se tak spěchá a znovu se ptám s jakým mandátem,co pane Abraháme a pane Dobeši? Uplně všechno v AČR je v poslední době špatně,neříkám,že je to supr,ale pamatujem dobu,kdy jsme měli v PČR vypsaný 1 závod v sezoně a další rok dva a to kopec v Ústí n/L a okruh v Moravské Třebové.Loňská i letošní sezóna příroďáků,klasiků i JPHZM byla myslím na dobré úrovni i s dostatečným počtem závodů.Na příští sezónu jsou od AČR na stránkách žádosti na licence i předběžný kalendář,pro příroďáky 6 závodů,JPHZM 6 závodů,klasici 6 závodů,docela dobrý ne?Nejhorší je to v MEZ MČR,ale hlavně s účastí a to kvůli financím a důvod?Není to hlavně cena dromů ? Nechci nikoho poučovat ani ovlivňovat,pouze říkám svůj názor.. A na závěr,četl jsem stanovy ČSMS. Přečetli jste si všichni dobře,že vrcholné funkce v ČSMS nejsou volené? Jsou jmenované na období 10 a 5 let!!! Proč!!! Tomu říkám vrchol demokracie !!!Při tomhle se musí červenat nezkušeností nejedna totalita a věřte tomu budem čumět. Jirka Kolář

Saarinen (1472) napsal 09.12.2011 v 20:22

silnici ne krucifix, ale určitě bude dělat max třeba i pro motokros.

AKRO (-498) napsal 09.12.2011 v 20:08

Saarinen - Pro JAKÝ Motosport udělá maximum?

Saarinen (1472) napsal 09.12.2011 v 19:56

Já jen nechápu postoj plošiny k tomu. Jako prachy vůbec nedostávali a byli s Autoklubem spokojeni? Pan Moravec by měl jít taky někam, za to co pro plošinu udělal..se podívejte kde je dneska..Takže já jen doufám ve víc takových Abrahámů. Konečně schopnej mecenáš, kterej dělá pro MOTOsport maximum.

Larry (114) napsal 09.12.2011 v 14:34

Marex...obilní ředitel... ...hele...já se nikdy nesápal po funkcích...lidi z AČR ani osobně neznám, jen jsem je párkrát viděl...svůj názor jsem na foru už presentoval...a soudit už teď zda to bude pod ČSMS lepší nebo horší?? nevím, to nevědí ani oni sami... pokud ale tvrdíme že žijeme v demokracii,tak některý věci nemají s demokracií nic společnýho...a navíc když je změna v čemkoliv,vždy je veliký očekávání...tak jako ve změně fotbalovýho trenéra...nebo po změně politickýho režimu...mám jen obavy ale,že po vyřešení mez.autority dojde k vyřizování účtů...patrný je to už dnes...a to je špatně

luger (32) napsal 09.12.2011 v 10:05

Jak by řekl Ogg božský Kája udělal pro motocyklový sport podstatně více než Pšenička. Dal bych mu šanci se ukázat.

Marex (2592) napsal 09.12.2011 v 08:36

Larry: Nerad bych byl přehnaně optimistický,ale ty si myslíš, že to může být horší, než pod rukou obilného ředitele Autoklubu?

Majkl111 (3) napsal 08.12.2011 v 23:48

AUTOKLUB AT TAHNE DO PR... Uz v nazvu je videt co prefeuji za druh motorsportu.. No comment.:) Snad vse klapne jak ma..:)

Bubrak-ZX10R (1629) napsal 08.12.2011 v 22:01

JP: proc by mel Dobes vedet o vsem okamzite? naopak je dobre, ze kdyz byl na GP, tak zjistil o co jde a narozdil od Kalouska zacal neco delat ve prospech!

Bubrak-ZX10R (1629) napsal 08.12.2011 v 22:00

raddie: nauc se chapat psany text

majasaki (14) napsal 08.12.2011 v 21:35

Souhlas s Larrym o té debatě. Nicméně, osobně fandím Karlovi, je to přeci jenom motorkář. Když se mrkneme kdo co z pánu Abraham vs. Ječmínek udělal za poslední roky pro lidi-sport, holt ten Ječmínek je buď s prominutím kokot, nebo moc pro-sebe chytré pán - nebo taky obojí že :)

TuldaPPOS (0) napsal 08.12.2011 v 21:25

Co je víc než jasné že Abrahám ČSMS protlačí i před FIM pač se s činovníky zná osobně...A já osobně jsem s tímto spokojen!
Jsem motorkář!! Proč by měl tedy rozdělovat prachy do motorsportu nějaký autař!!! Kterej je ještě ke všemu pěkně...
Ať udělaj ČSMS nášivky rád si ji přišiju na bundu a budu doufat v lepší ČESKÉ zítřky!!

AKRO (-498) napsal 08.12.2011 v 21:04

Veronika-Suzuki (211) napsal 08.12.2011 v 20:55

raddie: pro ČR o tom rozhoduje MŠMT a to si určí autoritu na národní úrovni. FIM je mezinárodní oraginzace, která posílá dotace na mezinárodní podniky a tudíž rozhoduje o tom, koho si zvolí za "partnera" v tom daném státě sama. Většinou je to logicky přijatá národní autorita a to je to, na co se bude ještě do konce ledna čekat.

raddie (1) napsal 08.12.2011 v 20:37

Slavný ČSMS si s dovolením nevidí do huby.
"ministr školství nikdy nezpochybnil pravomoc FIM rozhodovat o svých členech, ale zároveň pánům z FIM prostě oznámil, že „ČSMS je jedinou a nejvyšší sportovní autoritou v České republice pro oblast motocyklového sportu“.
Tak kdo o tom teda rozhoduje, FIM nebo nedouk Dobeš?

Předchozí
1 2
Následující



TOPlist