Testy v Montmeló

Testovalo se také v Montmeló u Barcelony, kde na okruhu Catalunya jezdilo několik jezdců nižších tříd.

Na okruhu Catalunya v Montmeló poblíž Barcelony pokračovaly přípravy motocyklových týmů před zahájením letošního Mistrovství Světa. Dvoudenní testování prodělali na této trati například také jezdci týmu Seedorf Racing Héctor Barbera a Alvaro Bautista, kteří testovali poprvé nové motocykly Aprilia, jenž jim mají v této sezóně zajistit úspěšnou cestu šampionátem Grand Prix třídy 125 ccm.
“Postupně jsem si nyvykal na nový motocykl a ke konci druhého dne jsem se již cítil klidný,L říkal Héctor Barbera, který do letošního šampionátu nastoupí jako nejvýše položený muž loňského celkového pořadí této třídy. “Myslím, že pokud budeme v této linii pokračovat i nadále, budeme včas připravení na první závod letošní sezóny,“ doplnil mladík, který zajel svůj nejlepší čas 1:52,6, zatímco jeho kolega Bautista dosáhl během testů nejlepší výkon mírně lepší, když jeho čas se zastavil na hranici 1:52,3
Na okruhu v Montmelo testovali také oba tovární jezdci španělské Derbi, tedy Jorge Lorenzo a Angel Rodriguez. Oba jezdci zkoušeli mnoho nových součástek, stejně jako mnoho různých nastavení. Jejich výkony byli však pomalejší než výkony jezdců týmu Seedorf Racing, když Lorenzo i Rodriguez zajeli stejné nejrychlejší kolo, a to za 1:54,5 minuty.
“S tímto testem nejsem vůbec spokojený, necítil jsem se na motocyklu klidný,“ přiznal po testování mladík Jorge Lorenzo. “Nový rám vypadá dobře, ale nebudu to vědět až do okamžiku, kdy budu moci jet na hranici limitu. Teplota asfaltu nebyla příliš velká a tak jsem nepovažoval za bezpečné příliš riskovat. Doufám, že v Estorilu při oficiálních testech bude vše dobré.“
Pouhé dva dny po testování ve Valencii byl zpět v sedlech svého motocyklu i jezdec týmu Troll Honda BQR, Španěl Alex Debon, který si dal své další testovací dávky na okruhu v Montmeló. Jeho týmový kolega Eric Battaile nemohl toto testování absolvovat, protože stále není zdráv po své havárii ve Valencii.
“První den jsem začal pozdě, protože okruh byl příliš mokrý,“ říkal Debon po testech. “Postupně se ale podmínky zlepšovaly. Zlepšoval jsem postupně svůj čas, když jsem se pravidelně dostával na 1:49 se závodními pneumatikami. Na chladném povrchu jsem lepšil svůj nejlepší čas ze závodu o jednu sekundu a tak jsem velmi spokojený,“ liboval si jezdec, který také zdůraznil, že nový stroj je rychlejší než ten loňský. Další z testů tohoto týmu se uskuteční první březnový víkend.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist