Testy v Le Mans

Několik týmů se svými jezdci zůstalo v Le Mans a absolvovalo testování svých strojů a pneumatik.

Po závodech ve Francii zůstalo několik týmu na okruhu Buggati v Le Mans aby zde absolvovaly jedno, případně dvoudenní testování svých motocyklů. Hlavním záměrem nebylo však ani tak nastavení strojů jako spíše testování pneumatik. Za tímto cílem zde zůstal například tým Pramac Honda kde japonský jezdec Makoto Tamada testoval nové přední i zadní pneumatiky Bridgestone. Tamada během 81. kol vyzkoušel 22 druhů separací pneumatik, mezi kterými si našel tu správnou, se kterou dokázal zajet čas na jedno kolo rychlejší než v kvalifikaci na Grand Prix Francie (o 0,1 sec.).
Dalším z týmů, které využili volna po závodech a testovaly na okruhu Bugatti byl tovární tým japonské Honda - Repsol Honda, kde jezdci Nicky Hayden i Valentino Rossi zkoušeli pneumatiky Michelin.
"Kentucky Kid" zlepšil při těchto testech svůj čas na jedno kolo oproti času z kvalifikace o 0,2 sekundy, zatímco The Doctor nedokázal zlepšit svůj kvalifikační čas, za kterým zaostal o 0,64 sekundy, ale přesto byl o sedm desetin rychlejší než Nicky Hayden.
Na okruhu testoval i tým Sita Ponse a tým Kennyho Robertse sr. Doposud jsem však neobdržel tiskové zprávy těchto týmů ze včerejšího testování (a ani nevím zda je budou rozesílat) a tak vám nemohu poskytnout bližší informace.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist