Testy na Laguna Sece

Na jednom z nejkrásnějších světových okruhů pokračovaly dnes v noci testy amerického šampionátu AMA Superbike a AMA Supersport.

Celé dopoledne narušovaly testovací práce na okruhu Laguna Seca u kalifornského Montery silný vítr, občasné kapky deště a všudy přítomný písek. Přesto nakonec jezdci vyjeli za celkem solidních podmínek ke svým testům před březnovým zahájením šampionátu AMA Superbike, které se již tradičně uskuteční na floridském okruhu Daytona.
Druhý den z třídenního testování byl nejrychlejším pilotem Eric Bostrom, který i přes neustálé změny na svém motocyklu, dokázal zajet opravdu velice dobrý čas na tomto krátkém okruhu. Jeho výsledná hodnota zní 1:26,215 min. eBoss tak překonal včerejší nejrychlejší čas Anthony Goberta jenž v letošním roce zastupuje se strojem Ducati 998RS03 italskou továrnu. Samotný Gobert dnes dokázal zajet druhý nejrychlejší čas jenž zněl 1:26,471 min. Kanadský legendární pilot seriálu AMA Superbike, tedy Miguel DuHamel, byl dnes na třetím místě, když dokázal zajet jedno kolo za 1:26,891 a to i přestože se specializuje v tomto roce především na stroje třídy Supersport. V odpoledních hodinách odstavil do stínu svůj stroj CBR 600RR a usedl na plnokrevnou RC51, se kterou okamžitě dokázal jezdit jednotlivá kola na hranici těch nejlepších.
V testech třídy AMA Supersport zcela jasně dominovala zkušená dvojice týmu Graves Yamaha, tedy Jamie Hacking a Damon Buckmaster, kteří si také rozebrali první dva nejrychlejší časy třídy šestistovek. Hacking zajel čas 1:28,808 a Buckmaster 1:29,236.
Testy AMA pokračují na okruhu Laguna Seca svým posledním dnem zítra resp. dnes v noci našeho času.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist