Rossi vyhrál popáté italskou Monza Rally

Italský závodník Valentino Rossi zaznamenal výborný závěr sezony, když za volantem Fordu Fiesta WRC vyhrál třídenní podnik Monza Rally Show 2016. Devítinásobný šampion mistrovství světa silničních motocyklů obhájil loňské prvenství, porazil pilota tovární stáje Hyundai Daniho Sorda a na konto si připsal již pátý triumf v soutěži.

Pokaždé, když se mluví o konci kariéry Valentina Rossiho v motocyklovém šampionátu, dostane prostor mistrovství světa v rallye, protože tam by Ital pravděpodobně zamířil zdolávat nové výzvy. Že je v tom dobrý svědčí fakt, že v prestižním podniku Monza Rally Show už popáté nenašel soupeře, který by ho porazil a to jsou na startu profíci přímo z WRC.

Valentino Rossi závodil za volantem Fordu Fiesta WRC16 společně s navigátorem Carlem Cassinou s nímž vyhrál závod také loni. Na druhém místě skončila španělská posádka speciálu Hyundai i20 Daniel Sordo/Marc Marti a třetí byli s Citroënem DS3 Italové Marco Bonanomi/Luigi Pirollo.


Šéf týmu Suzuki MotoGP Davide Brivio zaznamenal společně s bratrem Robertem parádní páté místo a Rossiho kolega Alessio Saluccio skončil devátý. Pro Rossi teď konečně začíná zimní přestávka. „Teď už si chci odpočinout, protože sezona byla nesmírně dlouhá a náročná i po psychické stránce. Od dnešního (neděle) večera jsem v prázdninovém módu! Zůstanu doma a doufejme, že něco nasněží, abych mohl nějaký čas strávit relaxem na snowboardu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist