Oficiality v Montmelo

Na okruhu Montmelo neproběhly pouze IRTA testy, ale také další oficiální akce jako například prezentace týmů a podpisy důležitých smluv.

U příležitosti posledních evropských IRTA testů byly provedené také další oficiální představení týmů Moto Grand Prix. V obrovských prostorách útrob hlavní budovy představila svůj tým továrna Derbi kde u jejího týmu Derbi Racing asistuje opět jako hlavní sponzor Caja Madrid. Jezdci týmu jsou zkušený bývalý Mistr Světa třídy 125 ccm Emilio Alzamora a opět mladá, stále ještě patnáctiletá naděje Jorge Lorenzo.
Za zvuků taneční hudby odkryli jezdci své stroje a oba se dali do odpovídání na četné dotazy novinářů. Alzamora vstoupil do třídy 125 ccm po své zkušenosti v silnějších dvěstěpadesátkách a tak nyní chce právě nabyté zkušenosti zúročit v boji s japonskými a italskými výrobci. Lorenzo naopak zářil spokojeností nad tím, že si jej domácí továrna opět vybrala ke spolupráci. Tuto důvěru by nyní chtěl týmu vrátit v podobě dobrých výsledků. Spokojený byl i vrchní manažer týmu Giampiero Sacchi, který zdůraznil zákulisní přestavbu týmu a jeho novou strukturu. Druhým týmem, který využil příležitosti velkého seskupení médii, byl tovární tým Hondy a zároveň loňský vítěz šampionátu týmu, již několik let v práci s jednotlivci nejúspěšnější tým Repsol Honda, který představil své jezdce Valentina Rossiho a Nickyho Haydena.
“Je obtížné vyhrát Mistrovství Světa, ale ještě obtížnější je titul ubránit“, říkal Valentino Rossi, který nezapomněl dodat, že letošní boj bude opravdu tvrdý.
Nadšením a spokojeností zářil i druhý jezdec týmu Nicky Hayden z kentuckého Owensboro. “Jsem šťastný, že jsem zde. Byl to můj sen od dětských let kdy jsem sledoval závody Grand Prix v televizi, je to konečné stádium tohoto sportu. Všechno je pro mě nové, motocykl, okruhy, lidé v týmu, ale i způsob práce. Všechno se však již stává pro mě snadnější a doufám, že se budu zlepšovat každým kolem“, říkal Hayden při prezentaci a nezapomněl dodat, že miluje jízdu na motocyklu, a že se užívá každé jízdy po okruhu. Další důležitou akcí bylo v Catalunyi podepsané partnerství mezi Dorna Sports (držitel reklamních a televizních práv) a společností Freixenet (španělský výrobce šumivých vín). Obě organizace se dohodly na spolupráci a tak od první letošní Grand Prix v Japonsku budou jezdci na pódiu používat právě výrobky této slavné společnosti, která na tuto část každého závodu připraví do červených lahví svůj výrobek pod označením Cordon Black.
“Když přišla taková šance jako sponzorovat šampionát MotoGP neměli jsme žádnou pochybnost o našem rozhodnutí“, říkal po podepsání dohody marketingový ředitel firmy Freixenet pan Pedro Bonet.´, který zdůraznil, že se již společnost nemůže dočkat na start prvního závodu.
Tato španělská společnost je světovým výrobcem šumivých vín číslo jedna, její produkty najdeme ve 170. zemích světa a společnost se mimo jiné v minulosti prezentovala již při Olympijských hrách v Barceloně (1992), při golfových turnajích, cyklistice, tenisu a dalších sportech. Podepsaná dohoda s Dornou zahrnuje také další šampionáty, které společnost Dorna Sport zahrnuje, tedy Mistrovství Světa v motokrosu a silniční šampionát motocyklu ve Španělsku (CEV).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist