Motohouse Cup 2004

Od letošní sezóny vstoupí v platnost nový šampionát pod názvem Motohouse Cup. Na konci roku tak bude vyhlášen český "Rookie of the Yeard". Na několik podrobností jsem se zeptal pana Karáska z časopisu Motohouse.

Jistě jste všichni alespoň jednou zaslechli slova - Motohouse Cup. O co se jedná a o co půjde jsem se zeptal jednoho z duchovních otců celé záležitosti Honzy Karáska z časopisu Motohouse.
"Bude to vlastně samostatné hodnocení nováčků, kteří budou začínat s Volnou třídou," sděluje mi Honza Karásek informace o poháru časopisu Motohouse. "Podmínka je platná licence maximálně druhý rok. Body se budou počítat podle toho, jak dokončí závod v celkové klasifikaci této třídy. Takže nejlepší nováček dojede šestý, ale do Motohouse Cupu dostane 25 bodů a tak dále. Závod Motohouse Cupu tedy žádný samostatný nebude, navíc se ani na samotných závodech nebude Cup vyhlašovat na stupních. Tady myslíme že uděláme daleko lepší práci, když budeme o těch klucích psát, pomůžeme jim se v tom prostředí rozkoukat a poskytneme případným pomocným rukám jejich kontakty."
Moje otázky pochopitelně směřovaly i na to nejdůležitější - ceny. Pan Karásek mi poskytl informaci, že samotný Motohouse Cup nemá žádné finanční požadavky na samotné jezdce a ti tak musí tedy při závodech zaplatit pouze standardní startovné pro Volnou třídu. Jelikož se jedná o hodnocení jezdců během závodů Volné třídy, platí pro jezdce Motohouse Cupu i pravidla a řády této třídy. Do celkového hodnocení MH Cupu se budou počítat výsledky ze tří domácích a jednoho zahraničního startu našeho mistrovství roku 2004, bližší výběr závodů poskytne až definitivní kalendář závodů pro rok 2004.
"Když to bude pár lidí bavit, mohla by to být i docela psina a když se to opravdu rozjede, tak by se to v dalších sezónách mohlo posouvat i malinko výš," doplňuje Honza Karásek informace o Motohouse Cupu. "To víš, že by se nám samostatný závody líbili nejvíc, jenomže znáš tu cenu našich dromů. Motohouse Cup jistě není to žádný zázrak, ale rozhodně to je chuť nějak pomoct tomuto sportu a přivést do něj nový lidi."
O celém poháru již nyní informuje samozřejmě i domovský časopis celého poháru Motohouse, který se mu bude věnovat v každém čísle i nadále. Pokud jste se někdo rozhodl, či stále váháte zúčastnit se tohoto poháru, můžete získat více informací o Motohouse Cupu přímo od Honzy Karáska na emailu honza.karasek@tiscali.cz nebo na telefonním čísle 602 885 737.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist