MotoGP Best Qualifier

První část dlouhodobé soutěže o špičkový vůz automobilky BMW vyhrál překvapivě Loris Capirossi před Alexem Barrosem a Valentinem Rossim.

Loris Capirossi oznámil světu, že továrna Ducati je zde!!! I tak by se dalo nazvat vítězství Lorise a stroje Ducati Desmosedici v prvním ostrém měřeném tréninku, který je zahrnut do premiérové soutěže o nejlepšího kvalifikanta letošní sezóny.
O automobil BMW 330 CD se utkají všichni oficiální jezdci třídy MotoGP, kterým se bude sčítat jejich kvalifikační čas a ten nejrychlejší na konci sezóny tento špičkový vůz vyhraje. Jako první kamínek do této soutěže položil právě Loris Capirossi, který během dnešní první části (od 14:00 do 14:55 hod.) kvalifikace časem 1:43,634 zvítězil před továrním pilotem japonské Yamahy Alexem Barrosem (+0,520) a svým krajanem Valentino Rossim (+0,690). Čtvrtý dnes skončil další italský jezdec Max Biaggi (+0,692). Páté místo patřilo Tohru Ukawovi před dalším japonským jezdcem Katem a domácím Gibernauem. Osmé místo patřilo Mistru Světa třídy 250 ccm Marco Melandrimu před devátým Carlosem Checou a desátým Troyem Baylissem, který tak potvrdil kvalitu italských motocyklů Ducati.
Na dalších místech se umístnili jezdci v následujícím pořadí: Nakano, Jacque, Hopkins, Hayden, McWilliams, Abe, McCoy, Aoki, Hofmann a dvacátý Kenny Roberts. Dále pak dojeli Pitt, Yanagawa, Tamada, Burns a poslední, dvacátý pátý Noriyuki Haga. Druhý jezdec italské Aprilie Colin Edwards II. A testovací jezdec Shinichi Itoh se této části testování nezúčastnili.
Druhé kolo soutěže o titul MotoGP Best Qualifier je na programu při posledních IRTA testech na japonské Suzuce.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist