McWilliams opět v Noale

Jeremy McWilliams krátce hovořil nejen o svém návratu k italské továrně Aprilia.

Již v roce 2000 si Jeremy McWilliams dojel na dvouválcovém stroji Aprilia RSV V2 v nejprestižnější třídě pro dvě třetí místa (Mugello, Donington), pak se pro rok 2001 vrátil do třídy 250 ccm, kde si opět se strojem z Noale dojel pro své vítězství (Assen), aby se pro následující dva roky upsal Kennymu Robertsovi sen. a jeho Protonu KR. Nyní se belfastský jezdec vrací do sedla italského motocyklu a doufá, že své dosavadní dvě pódia z nejprestižnější třídy rozšíří.
"Návrat do Noale pro mě hodně znamená, je to pozitivní krok," říká severoirský veterán. "Byly to zde krásné roky. Byla to pro mě rodina a proto jsem nebyl zrovna spokojený, že jsem musel odejít. Nyní, když jsem zpět, myslím, že je tým opět nově motivovaný. Odvedeme společně dobrou práci."
Jeremy má již první testování stroje Aprilia RS3 Cube úspěšně absolvované. S motocyklem je spokojený, i když upozorňuje na několik nedostatků, kterých si ihned všiml.
"Přirovnám li to k motocyklu, se kterým jsem vloni jezdil, tak tento stroj je jistě rychlejší a agresivnější. Jsem si tímto motocyklem jistý a časem se jistě dostaví i moje zlepšení. Nyní musím nejdříve poznat hlavně elektronický systém, musím se ho naučit využívat co nejlépe."
Při testech se několikrát dostal Jeremy McWilliams mimo dráhu, nikdy však neznamenal jeho výlet do štěrku výraznější nebezpečí. Nyní však pozornost soustředí na další testování, při kterém bude společně se svým týmovým kolegou Shane "Shakey" Byrnem připravovat čtyřtaktní motocykly na dubnový start MotoGP.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist