Matyáš Pálka zahájil sezonu čtvrtým místem

Jedenáctiletý motocyklový závodník Matyáš Pálka zahájil svoji italskou sezónu kláním na trati Autodromo di Franciacorta (region Lombardie), kde se jela série Trofeo Marco Simoncelli. Po necelém týdnu trénování, na pro něho novém a silnějším stroji, nastoupil do třídy Open A, ve které jede s motorem o obsahu 50ccm.

Do prvního závodu nastoupil Maty na motocyklu Blata se sériovým motorem a s velkým výkonem si poradil více než dobře. Na startovní rošt se postavilo šestnáct jezdců všech kategorií Open včetně třídy Gentleman. Matyášův kvalifikační čas 54,828 stačil na jedenáctou pozici.

V obou jízdách Maty bojoval jako lev a svoji Blatu “ždímal” co to šlo. V první rozjížďce projel pod šachovnicí na 8.místě a v kategorii Open A to pro něj znamenalo 5.místo. Ve druhém závodě se mu povedl start a po několika úspěšných předjížděcích manévrech dokončil závod na 6.pozici a zakončil tak svou letošní premiéru na pro něj nepopulární 4.příčce.

Maty si na severu Itálie připsal na konto 24 bodů za celkově 4.místo, a už teď se těší do Castrezzaty, kde se pojede první závod italského šampionátu Minimoto. Děkujeme všem za podporu a především pak naším sponzorům.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist