Markéta Janáková po testováni

Na okruhu Cartagena ve Španělsku proběhly první oficiální testy Markéty Janákové a týmu Gold Racing.

Po testech na okruhu ve španělské Cartageně, čeká Markétu zase škola.
Celkem 450 km najela během dvou dnů Markéta Janáková při testech na okruhu Cartagena. Její týmový kolega, jeden z favoritů na uvolněný Evropský trůn ve třídě 125 GP Michele Conti, měl delší přestávky a tak na jeho pomyslném tachometru je o několik desítek km méně. První cíl víkendového ježdění byl splněn bezezbytku. Tak velkou porci najetých kilometrů nečekali ani její Italští šéfové.
Mechanici udělali na Aprilii o co si Markéta řekla. Zkoušela různé nastavení podvozku, seznamovala se všemi zákonitostmi telemetrie a postupně se zlepšovala. Zatím co v sobotu byla trať rozpalována 25oC teplým vzduchem, tak v neděli už bylo počasí podobné tomu našemu, tedy 12oC. Snad i proto už k většímu posunu na ručičkách chronografu nedošlo. Markéta, stejně jako Conti jezdila časy kolem 1:44 minut, tedy za úrovní špičky při mistrovství Evropy, ale nešlo tolik o časy, proto sebou team Gold Racing neměl ani měkké tréninkové obutí a jelo se především na Dunlopech typu „D“.
První vážnější zkouška práce v novém týmu, komunikace v italštině nebo angličtině i samotné ježdění proběhly bez vážnějších problémů. Markéta za celý víkend ani jednou neupadla a splnila všechny úkoly které před ní tým postavil. Nezbývá než si přát, byl dobrý začátek další skvělé sezóny.
Valter Czyž
manažer Heron Racing Teamu

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist