KTM poprvé testovalo

Tovární tým rakouské KTM poprvé pustil své jezdce na motocykl a vyslal je za svými prvními kilometry ostré jízdy.

Stroje rakouské továrny KTM poprvé vyjely na asfalt závodních okruhů. Poprvé se tak stalo tento týden ve španělské Almerii a pokračovalo se následně ve Valencii. Jezdci týmu Francouz Arnaud Vincent a Ital Roberto Locatelli se tak konečně dočkali a mohli si vyzkoušet jak se motocykly chovají v ostré jízdě.
"Ještě nejsem stoprocentně zdráv a tak jsem v Almerii nemohl jet naplno", poznamenal k testům loňský Mistr Světa třídy 125 ccm francouzský pilot Arnaud Vincent. Těšil jsem se na návrat na motocykl, který konečně přišel a to je velmi důležité. Také jsem se vrátil do Valencie kde jsem si zavzpomínal na závod, který mě přinesl titul."
Vincentův týmový kolega Roberto Locatelli k testování poznamenal: "Přes zimu jsem se soustředil na fyzickou přípravu, protože jsem potřeboval shodit pár kilo. Již jsem se nemohl dočkat jízdy na novém motocyklu a práce s novým týmem. Teprve začínáme, ale jsem si jistý, že s tímto motocyklem můžeme udělat velké věci. Já budu potřebovat čas na návrat do nižší třídy, ale dva až tři závody a jsem zpět."
"Pracovali jsme narychlo celou zimu a budeme v tom pokračovat", řekl šéf týmu Red Bull KTM pan Harald Bartol, sám velmi dobrý závodník minulosti. "Nyní čekáme zda budeme moci absolvovat před startem v Japonsku ještě jeden test. Bylo vše velmi těžké, stavěli jsme motocykl od úplného začátku, ale jsem spokojený a to už i protože za námi stála továrna. Také máme techniky a mechaniky ze sedmy různých zemí a to už o něčem také svědčí", končí Bartol své vyprávění prvních dojmů z úvodního testování stroje.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist