Jezdci Fortuny jsou nespokojeni

Marco Melandri i Carlos Checa nejsou spokojení se svým výkonem na německém okruhu Sachsenring.

Marco Melandri zopakoval na Sachsenringu stejný výkon jako v Doningtonu. Poté co zajel solidně kvalifikaci a v závodě se rychle dostal mezi špičku jezdeckého pole, skončil v kotrmelcích po pádě, stejně jako při minulé Grand Prix. Postupně se Melandri dostal za Sete Gibernaua a když ho předjel Troy Bayliss, zdálo se, že by mohl získat 13 bodů za čtvrté místo. Podklouznutí kola však mladého Itala opět připravilo o prozatím nejlepší výsledek v závodě třídy MotoGP.
"Měl jsem dobrý začátek a byl jsem schopný rychle předjet své soupeře," říkal po závodě Marco Melandri. "Zároveň jsem však nebyl schopný přidávat plyn tolik, kolik bych potřeboval. Po několika kolech jsem se rozhodl, že bude moudřejší nechat Baylisse jet a věnovat se svému vlastnímu tempu. Zpočátku mi dělaly problémy měkké pneumatiky. I když jsem měl dobrý start, tak se má rychlost zlepšila v pozdější době. Byl jsem si jistý, že bych mohl dokončit tento závod na čtvrtém nebo pátém místě. Sjížděl jsem do spodní zatáčky, normálně tam řadím z páté na třetí rychlost, ale v tento okamžik jsem zařadil čtyřku a nemohl jsem tam dostat trojku. Pak jsem spadnul. Je to hanba, protože jsem si opravdu myslel, že tento závod bude dobrý. Zvláště, když jsem se v jednu chvíli začal přibližovat k Baylissovi. Opravdu jsem si myslel, že by závod mohl dobře dopadnout. Nyní alespoň vím, že mohu jezdit se všemi jezdci na každém okruhu, protože jsem mezi nejlepšími byl tady i v Doningtonu. Jsem blízko k nejlepším, ale můj nadcházející cíl je dokončit závod."
Velké zklamání zažil na německém okruhu také druhý jezdec týmu Fortuna Yamaha, španělský pilot Carlos Checa, který během kvalifikace ukázal, že by mohl v nedělním závodě pomýšlet na nějaké lepší místo, blížící se k pódiovému umístnění. Soužený nedostatkem přilnavosti nakonec obsadil nespokojený Checa osmou pozici, když doslova bojoval během závodu s hledáním optimálního tempa.
"Je to podobná situace jako v Doningtonu, zkoušel jsem zde mnoho věcí abych zlepšil zadní stabilitu," uvedl Carlos Checa v cíli. "Stabilita zadního kola byla můj největší problém během posledních dvou závodů. Značně jsem se vzdálil od nastavení, které jsem měl v Catalunyi a Assenu. Zvládnul jsem získat několik pozic, ale neměl jsem možnost více útočit. Je to špatné, protože jsem doufal, že zlepším svou pozici v celkovém hodnocení šampionátu a to zejména, když si uvědomím, že jsem měl dobrý víkend během tréninků a kvalifikací. Musím si nyní promyslet s mechaniky a celým týmem, kde hledat možnosti zlepšení nastavení. Příští závod bude Brno, kde jsme testovali ještě předtím, než jsem odcestoval do Německa a tak tam jistě budu mít dobrý základ pro nastavení motocyklu."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist