GP Welkom - 125 ccm

Andrea Dovizioso vítězí v prvním závodě sezóny. Lukáš Pešek po bojovném výkonu na 20. místě.

Úchvatnou podívanou nám předvedli v prvním závodě letošního šampionátu Grand Prix 125cc zejména první čtyři jezdci v cíli závodu. Z vítězství se nakonec radoval Andrea Dovizioso (40:34,318), který tak s továrním motocyklem Honda RS 125W navázal na úspěchy svého předchůdce v sedle tohoto stroje. Dovizioso až na cílové čáře definitivně porazil druhého v cíli Roberto Locatelliho, který na vítěze ztratil pouhých 0,071 sekundy.
S mírným odstupem za touto dvojici se odehrál další souboj, kde vítězem byl Casey Stoner (+2,203) na továrním motocyklu KTM. Za Stonerem dokončil závod na třetím místě španělský jezdec Pablo Nieto. Pátý dokončil dramatický závod mladíček Mike Di Meglio, který dokázal na šesté místo odsunout svého týmového šéfa Gina Borsoie. Sedmé místo v úvodním závodě vybojoval Mirko Giansanti, který zejména v úvodních kolech velmi dotíral na tehdy vedoucího Locatelliho. Osmý v závodě skončil Steve Jenkner. Desítku nejlepších uzavřeli jezdci týmu Seedorf Racing devátý Alvaro Bautista a desátý Héctor Barbera, který však v závodě předvedl opravdu husarský kousek, když pro poruchu svého stroje odstartoval z boxů a to až velmi daleko za celým polem jezdců. Jeho dravá jízda, kterou dokázal postupně procházet jezdeckým polem, tedy nakonec končila až v Top Ten.
Jedenáctý skončil Julian Simon, dvanáctý Mika Kallio před třináctým Mattia Pasinim a čtrnáctým Simone Corsim. Poslední bod bral za patnácté místo Youichi Ui.
Náš Lukáš Pešek (+45,715) předvedl velmi bojovný výkon na hranici svého stroje. V závodě skončil na dvacátém místě a bez světových bodů, ale jistě se nemá zač stydět, vždyť například v souboji s Darrio Giuseppettim na kitové Hondě prohrál o pouhých 0,125 sekundy. Věřím, že kdyby měl lepší materiál, bez větších problémů by se na bodované pozice dostal.
Tým Elit Grand Prix měl tedy svého jezdce na devatenáctém místě. Tímto jezdcem byl Dario Giuseppetti, zatímco Thomas Luthi v závodě havaroval z pozice těsně za body.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist