GP Valencia - pódium

Hlasy jezdců, kteří dnes stanuli na pódium po jednotlivých závodech Grand Prix.

125 ccm
Casey Stoner (1. místo)
Zvítězit je nádherné. Obzvláště porazit španělského jezdce na jeho domácí Grand Prix. Nakonec jsem dokázal zvítězit v Grand Prix poté, co jsem se o to hodně dlouho snažil. Opravdu jsem si nemyslel, že se to stane v tomto posledním závodě, všichni se velmi hodně snažili. Jsem opravdu šťastný, že jsem mohl sem nahoru vystoupat.
Steve Jenkner (2. místo)
Pro mě to byl fantastický závod. Startoval jsem ze čtvrté řady, což bylo opravdu hodně daleko. Bylo to těžké, protože jsem musel likvidovat velkou mezeru. V posledním kole jsem udělal několik drobných chyb, které zavinily, že jsem nemohl Caseye předjet. Stejně jsem spokojený, byl to dobrý závod.
Héctor Barbera (3. místo)
Vyčkával jsem až do posledního kola, ale při mých dvou pokusech o předjetí jsem byl vždy dlouhý a vyjel jsem. Nebylo možné vyhrát. Dal jsem do toho dnes vše, chtěl jsem vyhrát. Z třetího místa jsem zklamaný. Byl to tvrdý víkend, během dvou dnu jsme ztratili dva motory.
250 ccm
Randy de Puniet (1. místo)
Závod byl nesmírně těžký, Toni jel v posledním kole velmi tvrdě. Ve druhé zatáčce mě předjel, ale já jsem se dokázal dostat opět dopředu. Pak jsem se snažil abych mu zavřel všechny cesty. Dokončit poslední závod vítězstvím je dokonalé.
Toni Elías (2. místo)
Jsem trochu rozlobený, protože jsem zde chtěl dnes zvítězit, ale Randy byl velmi silný. Na začátku bylo nemožné ho následovat, ale dokázal jsem ho usilovnou prací dojet po několika kolech. Poslední kolo byl jistě krásný boj pro diváky, ale pro mě bylo nesmírně těžké. V mé zemi jsem chtěl opravdu zvítězit. Jsem rád, že jsem skončil třetí v celkovém pořadí šampionátu. Chtěl bych poděkovat mému týmu, chtěl bych jim věnovat toto pódium, stejně jako všem fanouškům.
Manuel Poggiali (3. místo)
Tento víkend nebyl snadný. Ještě ve středu jsem byl nemocný, když mě minulou neděli skolila chřipka. Třikrát jsem dokonce havaroval. Dnes jsem jel s velkou bolestí v noze, ale třetí místo je pro mě krásné. Jsem nesmírně šťastný, že jsem nakonec vyhrál Mistrovství Světa.
MotoGP
Valentino Rossi (1. místo)
Bylo to důležité vítězství. Jsem šťastný, protože jsem zde nikdy v minulosti nebyl rychlý. Přes víkend jsem dobře pracoval a zvládnul zvítězit v kvalifikaci a tak jsem měl dobrý pocit. Sete byl dnes v dobré kondici a tak byl závod hodně tvrdý. Když jsem se pokusil poprvé uniknout, tak jsem ho nemohl ztratit. Po druhém pokusu, kdy jsem zajel čtyři nebo pět kol velmi rychle, jsem byl schopný zvítězit.
Sete Gibernau (2. místo)
Chtěl bych toho opravdu hodně říci, ale musím být stručný. Jako v minulosti musím nejdříve popřát Valentinovi k jeho vítězství v šampionátu, on by nejlepší z nás v letošním roce. Musím poděkovat nejlepšímu týmu a nejlepšímu sponzoru na celém světě, kteří mě oba velmi podporovali. Svou letošní sílu jsem nalezl v tragédií na začátku sezóny, bylo to kvůli Daijirovi a jeho rodině. Oni mě letos velmi pomohli. Má myšlenka je nyní s rodinou Daijaka Kata. Děkuji vám, děkuji ti Daijiro, nikdy na tebe nezapomenu.
Loris Capirossi (3. místo)
Z tohoto výsledku jsem dnes velmi šťastný, protože jsem myslel, že tento okruh nebude nejlepším pro náš motocykl. Chtěl bych poděkovat týmu a mechanikům, kteří na tomto novém projektu tak těžce pracovali od začátku roku. Pódium je pro nás všechny dobrým výsledkem na závěr sezóny. Jdeme do zimy s nadějí do práce na stavbě lepšího motocyklu pro příští rok.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist