GP Francie - 250 ccm

Dani Pedrosa bezpečně vítězí v závodě třídy 250 ccm, Jakub Smrž získává pět bodů za své dosavadní nejlepší umístnění, Radomil Rous havaroval v sedmém kole.

Daniel Pedrosa se po sólové jízdě radoval z vítězství v závodě třídy 250 ccm, když 26 kol urazil prakticky zcela osamoceně za 43:03,338 minuty. Po pádu a odstoupení Roberta Rolfa, Manuela Poggialiho, ale především Sebastiana Porta, se ze druhého místa radoval domácí jezdec Randy De Puniet (7,711), který tak v letošní sezóně zatím nepoznal ještě nic jiného, jak druhé místo v cíli závodu. Třetí jezdec dnešního pořadí vzešel ze souboje tříčlenné skupiny, kde měl ve druhé části závodu nejvíce sil španělský mladík Toni Elías (19,233).
Čtvrté místo si připsal skvělý Japonec Hiroshi Aoyama, který na páté místo odsunul dalšího z letošních vynikajících nováčků - Alexe De Angelise. Osamělý závod prožíval také v cíli šestý Anthony West, za kterým dokončil závod s velkou ztrátou Fonsi Nieto, jenž v průběhu své jízdy chyboval a propadl se v celkovém pořadí. Desítku nejlepších doplnili osmý Franco Battaini, devátý Alex Debon a desátý Joan Olive.
Svého nejlepšího umístnění v dosavadní kariéře třídy 250 ccm se dočkal náš Jakub Smrž, jenž dokončil závod na jedenáctém místě, pouze několik desetinek za desátým Olivem. Dvanácté místo získal britský mladíček Chaz Davies, třinácté Héctor Faubel, čtrnácté Naoki Matsudo a patnácté Alex Baldolini.
Radomil Rous, který startoval s divokou kartou, havaroval v průběhu sedmého kola z 23. pozice.
V celkovém pořadí vede zásluhou tří druhých míst De Puniet (60) před Pedrosou (50), Nietem (34) a dvojicí Rolfo - De Angelis (oba 32). Náš Jakub Smrž je s pěti body na devatenáctém místě.
Aktuální výsledky z Le Mans naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist