Chris Walker o angažmá v týmu Rizla Suzuki

Jeden z nejzajímavějších jezdců posledních let, Brit Chris Walker, ukončil angažmá v mistrovství světa superbike a již o tomto víkendu bude na okruhu Mallory Park bojovat o pozici jezdce týmu Rizla Suzuki, se kterým se chce v roce 2007 pokusit vybojovat britskou superbikovou korunu.

Britský jezdec Chris Walker se v Magny Cours rozloučil se světovým šampionátem superbiků a již zítra začne na okruhu Mallory Park usilovat o své další angažmá. V barvách týmu Rizla Suzuki nastoupí tento sympatický jezdec z Nottinghamu do závodu Race of the Year, který tradičně zakončuje sezónu na britských ostrovech. Chris se ovšem nechce pouze svézt na stroji Suzuki GSX-R1000, jeho prvořadým cílem bude zapůsobit na představitelé továrního týmu a tím si zajistit stálé místo pro British Superbike Championship 2007.
"Rizla Suzuki je tým s motocyklem, se kterým mohu bojovat o britský titul," říká Chris Walker, který v minulosti skončil čtyřikrát v tomto šampionátu na druhém místě. Naposledy to bylo v roce 2000, kdy sedlal stejný stroj týmu Crescent Suzuki. Pak se ovšem s týmem za dramatických okolností rozloučil a před startem ve WSBK dal přednost angažmá v MotoGP (tehdy třídě 500 ccm). "Věřím, že čas vše zahojí. Myslím si, že od té doby jsem vyrostl. Dostal jsem několik lekcí jak pořádně jednat s lidmi. Nyní rozumím křivdám a věřím v právo více než v roce 2000. Dívám se na to tak, že se můžu ospravedlnit před Suzuki. Jsem jim vděčný za druhou šanci, ze které chci vytěžit maximum. Vážím si toho, že Rizla Suzuki uvažuje o mém zaměstnání pro rok 2007, a že mi dá příležitost pracovat s tímto týmem již nyní v Mallory Parku. Je to již šest let, co jsem tam naposledy jezdil, okruh se od té doby změnil, alespoň jedna šikana je tam nová, a tak ten okruh budu muset nejprve poznávat. Musím si také zvyknout na nový tým, nový motocykl i pneumatiky Dunlop. Nejlepší výsledek tohoto víkendu bude zabezpečení místa pro rok 2007. To je můj opravdový cíl."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist