Bol D´Or - sobota odpoledne

Na okruhu Magny-Cours poblíž francouzského města Nevers probíhá v těchto hodinách jeden ze slavných motocyklových závodů.

Přesně v 15:00 hodin odstartoval na okruhu Magny-Cours další závod světové série Master Endurance. Tímto závodem je slavný Bol D´Or.
O první vzrušení se postaral tým Kawasaki Bolliger, jehož zahajovací jezdec doslova spáchal nehoráznou chybu při průjezdu cílem úvodního kola. Poté, co se chtěl podívat mezi nohama dozadu kde se nacházejí jeho soupeři, zdvihl se jeho stroj předním kolem k nebi a následoval nekontrolovatelný pád uprostřed cílové rovinky. Tým se ještě pokusil motocykl zprovoznit, což se mu také podařilo, ale zelený motocykl ZX-R 10 se startovním číslem 8 odjel následně pouze 49 kol a ze závodu odstoupil.
Nyní, po pěti hodinách závodu, vede tovární tým Suzuki Castrol, v jehož sedle je osvědčená trojice Mistrů světa Philippe, Kitagawa, LaGrive. Modrobílý motocykl GSX-R1000 sice jezdí v těchto chvílích společně s továrním strojem Yamaha YZF R1 týmu GMT 94 (Gimbert, Costes, D. Checa), ovšem francouzská Yamaha má na druhém místě již kolo ztráty. Na třetím místě krouží s další více jak čtyřicetisekundovou ztrátou druhý tovární tým Suzuki Castrol, který bojuje o bronzovou příčku s týmem Kawasaki Fuchs. Rozdíl pouhých deseti sekund mezi těmito týmy slibuje velkou noční bitvu.
Na dalších místech jsou dva domácí týmy National Motos Playstation 2, které bojují o páté a šesté místo. Sedmý jezdí Team Deletang, v jehož sedle jezdí vytrvalostní hvězda Warwick Nowland. Na osmém místě je tým Infini Team bratrů Tangreových, devátý jezdí tým Biker´s Day Acropolis 99, který je zároveň vedoucím týmem třídy Stocksport. Desítku nejrychlejších uzavírá tým JLC Moto Ulteamatum.
Jezdce a jejich týmy čeká náročná noc, po které přijde neméně náročné dopoledne. I z této části vám přineseme krátkou aktualitu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist