Alzamora jde do důchodu

Emilio Alzamora oznámil konec své kariéry pilota Grand Prix. Ve Valencii tak jede svůj poslední závod.

Na mimořádné tiskové konferenci, konané včera na okruhu ve Valencii, oznámil Mistr Světa třídy 125 ccm z roku 1999, španělský jezdec Emilio Alzamora (30) konec své úspěšné kariéry, která ho kromě světového titulu postavila třicetkrát na stupně vítězů, dokázal mimo jiné zvítězit ve čtyřech závodech.
Španěl se pro letošní rok vrátil do třídy 125 ccm, když přijal nabídku domácí továrny Derbi, od které si sliboval úspěšný rok. Zákulisní a tachnické změny udělaly však z katalánské továrny průměrného výrobce a tak Emilio absolvoval smutnou sezónu, která mu první body přinesla až v minulém závodě na Phillip Islandu, když dokončil závod na čtrnáctém místě. V celkovém pořadí mu nyní patří až poslední, 31. místo.
Nyní tedy usedne naposledy Emilio Alzamiora do sedla závodního motocyklu a vydá se vstříc bojům o světové body.
"Musím být čestný a přiznat, že jsem tento rok nenašel sílu, která by mi pomohla překonat výzvu před mne postavenou," říkal Alzamora na tiskové konferenci. "Po deseti letech jako aktivní účastník Mistrovství Světa, kdy jsem vždy dělal vše jak nejlépe jsem dovedl, jsem si uvědomil, že jsem ztratil motivaci, která mě kdysi vedla za vítězstvím v šampionátu, stejně jako sílu a motivaci udržet si výsadní postavení jezdce Grand Prix. Rád bych poděkoval všem lidem, kteří mě během mé kariéry podporovali. Když mi bylo čtrnáct, tak jsem chtěl být součást tohoto světa, který mi nakonec dal tolik hodně. Má nová vize je navrátit část dluhu tomuto sportu zpět. Využiji své vědomosti a schopnosti v nové formě a doufám, že tuto formu budu moci brzo oznámit."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist