Třináctá GP sezony – Velká cena Indie

Kapitoly článku

Moto3™ – preview

Lídrem průběžného hodnocení je Daniel Holgado (Red Bull KTM Tech3). Španěl nicméně nemůže být se svým výkonem spokojený, jelikož v posledních dvou závodech vůbec nebodoval a přišel tím o vysoký náskok, který měl. Po závodu v Německu Holgado vedl náskokem 41 bodů, po závodu v Rakousku vedl rozdílem 26 bodů a nyní je jeho výhoda jen čtyřbodová. Pro jezdce celkem studená sprcha, pro jeho tým stejně tak, protože už každý v koutku duše s titulem počítal. Teď je vše na začátku a Holgado bude muset ukázat sílu jezdce, který si titul mistra světa zaslouží.

Japonec Ayumu Sasaki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) nebodoval v Argentině a Texasu, což je pro něho ztráta a důvod, proč nyní šampionát nevede on. Každopádně Sasaki má velmi dobrou šanci stát se hlavním protagonisto bitvy o titul. Po Indii může být novým lídrem, což by pro něho bylo úžasné, jelikož hned další Grand Prix je Velká cena Japonska.

Ztrátu na vedení rychle snižuje třetí Jaume Masia (Leopard Racing) u něhož to už vypadalo, že šanci vyhrát nemá, ale závody motorek jsou skutečně nepředvídatelné. Španěl nyní ztrácí jen 12 bodů na vedení, což je výsledek dvou druhých míst z posledních dvou závodů.

Být mezi jezdci bojujícími o titul mistra světa chce také Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo), talentovaný jezdec, který v každém závodu dokáže rozvlnit už tak bouřlivé vody bitvy o vítězství. Někdy to Turek zvládne na výbornou, někdy ne, ale je jisté, že toto je výrazný jezdec, který to někam dotáhne. Letos to může být klidně i titul šampiona.

Pátý je nováček David Alonso (Autosolar GASGAS Aspar Moto3), který vyhrál poslední dva závody. Kolumbijský závodník jede na vítězné vlně a uvidíme, kde se až zastaví. Pokud udrží nastavený trend, může dojet daleko a sezonu uzavřít vysoko. Do konce sezony zbývá osm závodů a Alonso je jen 21 bodů za vedoucím Holgadem.

Ve hře o titul, a v těsném kontaktu s ostatními, je ještě šestý Ivan Ortola (Angeluss MTA Team), který měl první dva závody s nulou a pak hned další dva závody v Texasu a Jerezu vyhrál. Od té chvíle Ortola na stupních vítězů nebyl, ale stále se mu daří držet krok s ostatními. Na vedení teď ztrácí 29 bodů, na pátého Alonsa je to 8 bodů.

Sedmý Brazilec Diogo Moreira (MT Helmets – MSI) už ztrácí na šestou pozici v šampionátu 34 bodů, na vedení pak 63 bodů a to už je celkem dost na to, aby uvažoval o titulu mistra světa. Top10 uzavírá trojice José Antonio Rueda (Red Bull KTM Ajo), Stefano Nepa (Angeluss MTA Team) a David Muňoz (BOE Motorsports).

Moto3™ – stav MS po GP San Marina:

1.  Daniel Holgado Red Bull KTM Tech3 161 bodů
2.  Ayumu Sasaki Liqui Moly Husqvarna Intact GP 157
3.  Jaume Masia Leopard Racing 149
4.  Deniz Öncü Red Bull KTM Ajo 144
5.  David Alonso Gaviota GASGAS Aspar Team 140
6.  Ivan Ortola Angeluss MTA Team 132
7.  Diogo Moreira MT Helmets - MSI 98
8.  Jose Antonio Rueda Red Bull KTM Ajo 88
9.  Stefano Nepa Angeluss MTA Team 70
10.  David Muñoz BOE Motorsports 66
11.  Xavier Artigas CFMOTO Racing PruestelGP 60
12.  Kaito Toba SIC58 Squadra Corse 59
13.  Collin Veijer Liqui Moly Husqvarna Intact GP 58
14.  Ryusei Yamanaka Gaviota GASGAS Aspar Team 54
15.  Tatsuki Suzuki Leopard Racing 50
16.  Riccardo Rossi SIC58 Squadra Corse 33
17.  David Salvador CIP Green Power 31
18.  Romano Fenati Rivacold Snipers Team 29
19.  Scott Ogden VisionTrack Racing Team 20
20.  Matteo Bertelle Rivacold Snipers Team 20
21.  Joel Kelso CFMOTO Racing PruestelGP 19
22. Andrea Migno, 2023 CIP Green Power 17
23.  Taiyo Furusato Honda Team Asia 13
24.  Syarifuddin Azman MT Helmets - MSI 5
25.  Mario Suryo Aji Honda Team Asia 4
26.  Filippo Farioli Red Bull KTM Tech3 2
27.  Joshua Whatley VisionTrack Racing Team 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist