Tři protesty po GP Japonska

FIM a ředitelství závodu řešilo po Grand Prix Japonska tři protesty. Ve třídě 125 šla KTM proti Elitu, ve dvěstěpadesátkách se nelíbil atak Lorenza na De Angelise a v MotoGP naopak Rossiho na Melandriho.

FIM a ředitelství závodu v Motegi se dnes zabývalo třemi situacemi. Jako první jednalo o protestu továrního týmu Red Bull KTM GP 125, který protestoval proti objemu motoru švýcarského jezdce Thomase Luthiho. Ředitelství závodu rozhodlo, že protest je neoprávněný a s konečnou platností ho odmítlo.
Druhý protest podalo HRC proti Valentino Rossimu, jehož jízdu označilo za nebezpečnou. I tentokrát ředitelství závodu rozhodlo o zamítnutí protestu bez možnosti odvolání.
Třetí věcí byl atak Jorge Lorenza v posledním kole, kdy Lorenzo nejprve kontaktoval Daniela Pedrosu a v následující zatáčce doslova sestřelil Alexe De Angelise. V tomto případě již platí článek 1.21.2 řádů silničního závodění Grand Prix. Jízda Jorge Lorenza byla vyhodnocená jako nebezpečná jízda vůči druhému jezdci a španělský jezdec byl potrestán zákazem startu v následujícím závodě. Jorge Lorenzo tak bude chybět v Grand Prix Malajsie, která se jede příští neděli.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist