Test MotoGP Mandalika – V sobotu zajel nejrychleji Ital Marini

Sobota byla druhým dnem oficiálního testu královské kubatury MS silničních motocyklů na okruhu Pertamina Mandalika Circuit. Jezdci už tolik nebojovali s nečistotami na trati, ale situace dle vyjádření většiny není ideální. Kromě čisté stopy je vše ostatní od bláta, takže být širší znamená skončit na zemi. Každopádně dnes měly týmy víc času na nastavení prototypů a jezdci měli šanci v závěru dne atakovat rychlé časy. Test pokračuje v neděli třetím, závěrečným dnem.

V pátek zajel nejrychlejší kolo Pol Espargaró (Repsol Honda), jehož maximem byl čas 1'32,466 sekundy. Už v sobotu dopoledne tato hranice padla a čtyři hodiny před koncem druhého dne měl první Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) maximum na 1'31,814 sekundy.

Za Jihoafričanem to bylo hodně na těsno, jelikož další čtyři jezdci byli v jedné desetině! Pod 1'32 sekundy se dostal Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), Alex Rins (Team Suzuki Ecstar), Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP) a pátý Aleix Espargaró (Aprilia Racing).

Nejrychlejším nováčkem je prozatím třináctý Raul Fernandez (Tech 3 KTM Factory Racing) s kolem za 1'32,401 sekundy, což je rychlejší čas než včerejší maximum Pola Espargara. Španěl na prvního ztrácí necelých šest desetin! Do této chvíle havaroval a celkem zle poškodil motocykl Andrea Dovizioso (WithU Yamaha RNF MotoGP), o něco lépe skončil Joan Mir (Team Suzuki Ecstar).

IRTA test MotoGP – 2.den (6.00SEČ)
Sobota, 12.2. 2022 – Mandalika Circuit, Indonésie

Poslední hodina druhého dne testování v Indonésii rozhodla o definitivní podobě výsledkové listiny. Nejrychlejším jezdcem druhého dne je italský závodník Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team), který se z jedenácté pozice posunul na první časem 1'31,814 sekundy. Rozhodně překvapení, protože Marini až tak výrazně dosud nezajel. Mandalika je pro všechny novým okruhem, takže znalost dráhy a nastavení nerozhoduje. Uvidíme, jak si Marini povede v neděli, kdy budou útočit na nejlepší čas všichni. Pokud jim to počasí dovolí samozřejmě.

Dvě desetiny ztrácí Marc Márquez (Repaol Honda), který během dne najel 74 kol a v předposledním nastavil druhý čas 1'31,481 sekundy. Třetí je Maverick Viňales (Aprilia Racing), jehož ztráta je na 0,227 sekundy. Čtvrtý je s časem 1'31,564 sekundy Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) a Johann Zarco (Pramac Racing) zajeli naprosto stejný čas 1'31,586 sekundy, takže na prvního ztrácí tři desetiny.

Časy do desátého místa nastavil Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP), Pol Espargaró (Repsol Honda), který bylo v pátek nejrychlejší, devátý je Jorge Martin (Pramac Racing) a desátý Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team). V době, kdy do konce zbývala hodina, vedl časomíru Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing). Jihoafričan ale maximum 1'31,814 sekundy nezlepšil a den uzavřel jedenáctý v pořadí. Nejrychlejším z nováčků je sedmnáctý Fabio Di Giannantonio (Gresini Racing MotoGP). Posledním jezdcem v jedné sekundě je osmnáctý Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing). Až dvacátý čas plus ztrátu jedné sekundy má na kontě Jack Miller (Ducati Lenovo Team), což není pro Australana moc pozitivní.

IRTA test MotoGP – 2.den (CELKEM)
Sobota, 12.2. 2022 – Mandalika Circuit, Indonésie

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist