Petrucci měl být penalizován jako Márquez, tvrdí Espargaró

Když po incidentu mezi Márquezem a Rossim v roce 2015 vybuchly naplno všechny emoce, byl to konec sezony. Dnes jsme teprve na začátku a zdá se, že to bude hodně napínavý rok. Nejde tu jen o jmenovanou dvojici, ale třeba v úterý se ozval Pramac Racing, jemuž se nelíbí, jak je srovnávána Petrucciho jízda s tím jak jel třeba Francouz Zarco nebo Španěl Márquez. Byl to Aleix Espargaró, který se dostal do kontaktu s Petruccim a tvrdí, že jeho atak byl možná ještě razantnější než ten Márquezův.

V úterý odpoledne vydal tým Alma Pramac Racing krátké prohlášení, kde vyjádřil zklamání nad komentáři některých zainteresovaných k jízdě Danila Petrucciho v závodě Velké ceny Argentiny. Tým píše, že tento kontakt neměl žádné důsledky v rámci pokračování obou jezdců v závodu, nicméně je stále považován za ten samý jaký byl v případě Zarca a Márqueze, jenž ukončil závod Pedrosovi a Rossimu. Naopak do Petrucciho v posledním kole narazil Syahrin, což mělo za následek předjetí Iannonem.

S tím ale nesouhlasí Aleix Espargaró, který Petrucciho manévr považuje za stejný, ne-li horší jako ten Márquezův. Jezdec Hondy po ataku Espargara musel přenechat jednu pozici. „Petrucci do mě ve druhé zatáčce narazil přinejmenším tak silně nebo ještě víc jak Márquez,“ citují jezdec Aprilie na Motorsport.com. „Na motorce máme milion kamer, takže si nemyslím, že by bylo zvlášť těžké podobné akce vyhodnotit. Márquezova penalizace mi přijde fér, ale nepřijde mi fér, že Petrucci penalizován nebyl, když do mě narazil ještě tvrději. Nemyslím, že by práce vedení závodu byla tak obtížná.“

Na Twitteru pak Espargaró napsal, že Petrucci jezdí vždy tak jak tomu bylo v Argentině, tak si nemají vymýšlet. Z Pramac Racingu mu šéf týmu připomněl jeho kolizi s Doviziosem, která se stala přesně před rokem v Argentině, což Espargara rozpálilo ještě víc, takže padlo pár výrazů, které dobré vztahy jistě neupevní. Každopádně Španěl závod v Argentině nedokončil kvůli problémům s elektronikou.

Co se týče zmiňovaného Daniho Pedrosy, tak ten havaroval hned v úvodu závodu. Do křížku se dostal s Johannem Zarcem, kontakt jako takový tam nebyl, ale protože byl Francouz delší na brzdy, Španěla vyvezl do mokré stopy a ten havaroval. Pedrosa měl v úterý absolvovat vyšetření pravého zápěstí v Barceloně a proslýchá se, že bude muset na operaci. To by samozřejmě znamenalo minimálně stop pro Austin.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2.5 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Foxx5 přispěl 0.5 Kč
jannyk přispěla 0.5 Kč
lumir30 přispěl 0.5 Kč
Matesvfr přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist