Márquez je z nemocnice doma, před sebou má ale dlouhou rekonvalescenci

V neděli Repsol Honda krátce informovala o tom, že jejich jezdec Marc Márquez opustil brány nemocnice, kde se zotavoval po třetí operaci zlomené pravé ruky, a nastupuje do domácí léčby. Tolik pozitivní zpráva, ta méně pozitivní pak je, a tu už v tiskové zprávě nenajdeme, že doba rekonvalescence může být v Márquezově případě až šest měsíců.

Šestinásobný mistr světa MotoGP Marc Márquez v neděli odpoledne opustil prostory nemocnice Ruber Internacional v Madridu, kde se zotavoval po třetí operaci ruky. Pažní kost si zlomil v červenci v rámci příprav na španělskou Grand Prix v Jerezu. Následovala operace a rychlý návrat zpět na trať už do Velké ceny Andalusie. Bohužel to se pro Márqueze ukázalo jako velmi špatná volba.

Pro Marca Márqueze sezona 2020 skončila dřív než vlastně začala a nejlepší vyhlídky nemá ani pro tu nadcházející, jelikož 3.prosince musel absolvovat třetí operaci. Do zlomeniny se dostala infekce a Španěl musel zpátky do nemocnice, kde zůstal až do neděle.

Sezona 2021 má odstartovat koncem března závodem v Kataru. Otázkou bude, jak start nadcházejícího ročníků ovlivní situace s koronavirem. Pokud dojde k odkladu termínu, bude to jen dobře pro Márqueze, protože na něho teď čeká šestiměsíční rekonvalescence. Pokud sezona začne tak jak má, bude muset za Márqueze nastoupit náhradní jezdec. A v tomto ohledu je stále častěji skloňováno jméno Andrea Dovizioso. Takže uvidíme.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
KARING přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist