Loris Capirossi má už 35 let

Je veteránem seriálu Grand Prix a právě dnes slaví své 35-té narozeniny. Absolvoval celkem 268 závodů v nejprestižnějším motocyklovém šampionátu.

Ital Loris Capirossi začal svou kariéru v Grand Prix na závodech v Japonsku v roce 1990. Ve stejném roce vyhrál svou první Velkou cenu, na GP Velké Británie ve třídě do 125 cc. Od té doby jich dokázal vyhrát ještě dalších 28, 7 ve stopětadvacitkách, 12 ve dvěstěpadesátkách a 9 v královské kubatuře 500 cc a později v MotoGP.

 Tento skvělý italský jezdec je celkem trojnásobným mistrem světa, dvakráte ve stopětadvacítkách a jeden ve dvěstěpadesátkách, i když ten poslední má trochu hořkou příchuť...

 Loris Capirossi stál ve své dlouhé kariéře celkem 98x na stupních vítězů a zajel 32 nejrychlejších kol v závodě a do nich startoval celkem 41x z Pole position. Postavou malý, jezdeckým uměním rozhodně velký. To je stručná charakteristika současného továrního jezdce týmu Rizla Suzuki, který je v průběžném pořadí šampionátu po dvou závodech na 8. místě s 19 body, kdy si jistě všichni pamatujete na poslední zatáčku v Jerezu, kdy pozávodil čtyřčlennou skupinu Toseland, Hopkins a Dovizioso.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist