Smith: Zůstávám v Moto2

Britský jezdec Bradley Smith byl určitý čas spojován s volným místem v týmu MotoGP stáje Monster Tech3 Yamaha. Nyní ale sám oznámil, že se má ještě hodně co učit a pojede v roce 2012 i nadále v kubatuře Moto2.

Pomalu se nám zaplňuje startovní pole na příští sezónu. Potom, co Colin Edwards oznámil svůj odchod od týmu Tech3, a naopak příchod do stáje Forward, tak se definitivně uvolnilo místo vedle Cala Crutchlowa. 

Jedním z možných kandidátů byl i současný jezdec tohoto týmu v kubatuře Moto2 Brit Bradley Smith, o čemž pozorní čtenáři našeho webu už pochopitelně vědí. Ovšem tento mladý Brit se rozhodl zůstat ještě další rok ve stávající kubatuře, tedy v Moto2.
Po celkem třech vítězných závodech ve stopětadvacítkách a titulu vicemistra světa změnil na letošek Smith své působiště do střední kubatury a od Aspara přešel do Tech 3. Třikrát stál doposud na podiovém umístění a aktuálně je na pátém místě v mistrovství světa Moto2: "Už jsem se rozhodl, co budu dělat  příští rok".
"Zůstanu v Moto2 a udělám vše proto, abych bojoval o titul mistra světa", řekl Smith pro 'Crash.net':

"Musím si ještě promyslet několik možností, ale doufám, že oznámím veřejnosti své plány už v Aragonu" a vysvětloval také hned důvody svého rozhodnutí: "Když jsem závodil v Indianapolis a v  Misano proti opravdovým Top pilotům, tak jsem si uvědomil, kolik se toho ještě musím učit. A bude toho ještě mnohem víc. Ve svém stáří si klidně mohu dovolit ještě další rok v Moto2 a může se mně to jen vyplatit".

"MotoGP může prostě ještě rok počkat, samozřejmě že je to můj cíl, jet v nejlepším závodním seriálu na světě", řekl dále 20-letý britský jezdec.

Tím se počet možných kandidátů na volnou "sedačku" v satelitním týmu Monster Tech3 Yamaha zredukoval na pouhé tři: Andrea Dovizioso, Eugene Laverty a Alvaro Bautista jsou jména tří jezdců na jedno volné místo.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist