Edwards: V roce 2012 s motorem Yamaha v týmu NGM Forward

Jako první z týmu CRT v kubatuře MotoGP prezentoval tým NGM Forward Racing dnes v Misanu svého jezdce na rok 2012. Stal se jím dle očekávání zkušený Američan Colin Edwards. A ten pojede s motorem Yamaha R1.

V Misano byl dnes veřejnosti prezentován první tým CRT na rok 2012. Dle nových pravidel mohou být v prototypových šasích zabudovány superbikové motory. Colin Edwards pojede od příští sezóny za tým NGM Forward-Racing. Zatím není jasné jméno šasí, neboť původně uvažované FTR je především spojováno s motory Aprilia RSV4. Z tohoto pohledu jedná tým Forward s Tech3, které už staví šasí pod názvem Mistral pro kubaturu Moto2. Motor je jasný, jedná se o speciálně upravený superbikový motor Yamaha R1.
"Chtěl bych velmi poděkovat Carmelovi Ezpeletovi, který měl tu myšlenku, zavést do praxe týmy CRT. Současný motocyklový trh se nachází ve velmi složité situaci a tak si myslím, že právě toto je cesta do budoucnosti. Musíme se jen ohlédnout na jiná motocyklová odvětví, kde je prostě jeden motor zabudován do druhého šasí. A tímto směrem jdeme nyní i my", říká Edwards o své nové úloze.

"Můj další dík patří Giovannimu (Cuzari, šéf Forward-Racing, pozn. Bosso), který mě do tohoto projektu začlenil. Byla to zajímavá myšlenka a já jsem pochopil celou situaci a také reglement. Byl jsem vždy velmi dobrým testovacím jezdcem a už jsem vyvinul celou řadu motocyklů. A toto je pro mě nová výzva. Jsem šťastný, že mohu tuto úlohu pro tým Forward plnit"; řekl letošní jezdec satelitního týmu Tech3 Yamaha.
"Pojedeme s motorem Yamaha. Už 16 roků jsem spojen se značkou Yamaha, z toho 13 let v závodním sportu. Doma v USA mám od Yamahy plnou podporu. Jsem část rodiny, zvané Yamaha. Takže bylo celkem pochopitelné, že jsem udělal tento krok.", říká dále osmý  jezdec aktuálního žebříčku MotoGP a nejlepší satelitní pilot této sezóny.

"U šasí jsme se ještě nerozhodli. Jedna z možností je, že šasí pro nás udělá Herve Poncharal a jeho tým Tech-3. O tom však ještě jednáme. Pro mě by to ale byla ta nejlepší možnost, tedy Tech-3 šasí a motor Yamaha", je jasnou prioritou pro Edwardse tato možnost.

"Jestli pojedeme příští rok o vítězství? To je celkem nemožné. Náš cíl je vyvinout pro náš tým CRT ten nejlepší motocykl. Jsme nyní první, kteří přišli na veřejnost s naším projektem a ukázali jsme všem vizi projektu týmu CRT. Jsme první na startovní čáře. A to se do budoucna vyplatí.", je si jistý Američan. 

Tým CRT smí na rozdíl od továrních a satelitních týmů neomezeně testovat až do začátku příští sezóny v Kataru.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist