Bradley Smith do MotoGP?

Ano, je to možné, ovšem není jediný, kdo se uchází o volné druhé místo v týmu Tech3 Yamaha. Jediným jistým je totiž Cal Crutchlow a na druhé místo je několik kandidátů včetně dosavadního pilota Colina Edwardse.

Ex-vicemistr světa stopětadvacítek Brit Bradley Smith jezdí letos za tým Francouze Herve Poncharala Tech3 Racing v kubatuře Moto2. Ovšem výše jmenovaný manažer je zároveň i týmovým šéfem Yamaha Tech3 v MotoGP. Hned ve své první sezóně v této kubatuře si Bradley Smith vydobil respekt svými výkony a pouze to, že několikrát upadl, znamená , že je v průběžné tabulce až na 7. místě. Ovšem stále má o 71 bodů více než jeho týmový kolega a ex-mistr světa Mike di Meglio, který už jede v kubatuře Moto2 svou druhou sezónu.
Díky svým dobrým výkonům by ho především britská média ráda viděla už příští rok v kubatuře MotoGP. A co k tomuto tématu říká samotný jezdec: "Tým Tech3 uvažuje, zda bych mohl jet v příštím roce v kubatuře MotoGP. Nic není jistého a nebude minimálně do Misana (za tři týdny - pozn. Bosso). Já sám musím o tom hodně popřemýšlet a a pak se rozhodnout".

Pro 20-ti letého jezdce je velkou ctí, že se o takovém kroku na motocyklový Olymp vůbec přemýšlí, takže říci ne, by bylo velkou chybou: "Samozřejmě, že uvažuji o tom, jestli by nebylo lepší, ještě rok zůstat v Moto2 a bojovat o titul". 

Ovšem pozorní čtenáři našeho webu dobře vědí, že taková nabídka se odmítnout nedá a ani nesmí, protože podruhé už prostě nepřijde.
Smith ovšem není jediný zájemce na volné místo v sedle satelitního motocyklu Yamaha. Momentálně jedou v týmu MotoGP Colin Edwards a Cal Crutchlow. Crutchlow v týmu zůstává i na další rok, neboť tento ex-superbiker a mistr světa supersportů z roku 2009 má dvouletou smlouvu. Naproti tomu Edwardsovi smlouva sice letos končí, ovšem americký rutinér se pro další pokračování nabídl nejen svým podiovým místem v Silverstone, nýbrž i tím, že příští rok se pojede na litrových motocyklech a s těmi má Texasan velké zkušenosti. Faktem ale je, že díky velkým počtem pádů se na jeho hlavu snesla i kritika týmového šéfa Poncharala: "Před dvěma měsíci jsem vycházel z toho, že Edwards po sezóně v MotoGP končí. Nyní si ale vše rozmyslel a tak musím během závodu GP v Indianapolis jednat s Yamaha America a Japan."

Po továrním odchodu Yamahy ze superbiků je ale bez týmu i Ir Eugene Laverty: "Eugene byl za námi v Brně a má velký zájem závodit za náš tým. Ostatně já jsem s ním mluvil už vloni ohledně Moto2, ale nyní je opravdu horký kandidát. Je mladý, rychlý a momentálně je také pod smlouvou u Yamahy (v praxi to znamená, že mu Yamaha bude platit gáži za rok 2012 - pozn. Bosso), což znamená velkou výhodu", řekl dále Poncharal. 

"V každém případě musím ještě hodně přemýšlet, na straně druhé se plně koncentruji na na závod v Indianapolis. Potřebuji dobré výsledky, abych splatil důvěru, kterou jsem od týmu Tech 3 dostal", uzavřel celou záležitost aspoň pro tento časový okamžik britský mladík Bradley Smith.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist