Pojede Massimo Roccoli v Grand Prix?

Italský jezdec Massimo Roccoli (27 let) vyhrál o víkendu oba dva závody CIV kubatury supersportů v Mugellu a nyní dostal nabídku jet Grand Prix v Assenu v kubatuře Moto2.

Ital Massimo Roccoli by měl minimálně při Grand Prix Nizozemí v Assenu nahradit Španěla Angela Rodrigueze v týmu Desguaces La Torre SAG Moto2 v sedle motorky Bimota HB4 2012, když Rodriguez byl z tohoto týmu vyhozen po Grand Prix Silverstone, neboť v šampionátu Moto2 nezískal ani jeden mistrovský bod. Původně se uvažovalo o španělském jezdci Jordi Torresovi (lídrovi šampionátu CEV v této kubatuře), ten ale ze zdravotních důvodů odmítl.
Naopak Massimo Roccoli začal letošní sezónu jako pilot supersportového týmu, který vznikl spojením Bike Service Racing a WTR Ten 10 Racing, ovšem tato vzájemná spolupráce moc nefungovala a po Doningtonu byla dokonce ukončena. Současně 15. jezdec šampionátu SSP a zároveň aktuálně nezaměstnaný Roccoli pak nahradil zraněného Rusa Vladimira Leonova v ruském týmu Yakhnich Motorsport a blýskl se v kvalifikaci v Misanu - 5. místo. 
Ruský jezdec se ale v Aragónu chce vrátit do sedla svého motocyklu Yamaha, a tak se Roccoli rázem ocitl bez motorky a bez týmu.

Italský jezdec Roccoli startoval za Yackhnich Motosport v šampionáu CIV nyní v Mugellu a vyhrál oba dva závody supersportů.
27-letý Roccoli je velmi zkušeným pilotem supersportů, který má za sebou celkem 86 závodů této kubatury, včetně 27 startů za český tým Intermoto, za který vybojoval i jedno ze svých tří podiových umístění. Jinak v roce 2006 vyhrál Roccoli s Yamahou v Misanu. V celkovém hodonocení SSP se dvakrát umístil v Top-6, v rocích 2006 a 2007, vždy na Yamaze.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist