Corsi bude chybět v závodech po Pacifiku

Italský závodník Simone Corsi, který havaroval v Británii a zranil si ruku, bude chybět nejen o víkendové Grand Prix Aragonie, ale také v dalších třech Grand Prix, které v říjnu světový šampionát absolvuje v Malajsii, Japonsku a Austrálii. Ital se tak k závodění nevrátí dřív než v posledním podniku roku ve Valencii.

Jezdec týmu NGM Forward Racing Simone Corsi podstoupil den po závodu Velké ceny Velké Británie operaci otevřené zlomeniny levé loketní kosti, přičemž mu byly zároveň operovány šlachy zápěstí u nichž došlo rovněž k poškození.
Po pozitivních výsledcích rehabilitačních cvičení sundali Corsimu začátkem týdne sádru a na levou ruku mu dali dlahu. Nicméně zranění šlach bude vyžadovat delší léčbu, takže z tohoto důvodu Simone Corsi nebude závodit v trojici Grand Prix po Pacifiku.

Plánovaným místem návratu je Valencie, ale ani to není v této chvíli jisté. Itala tak v nadcházejících závodech nahradí Francouz Florian Marino, který poprvé s týmem Forward Racing závodil už v Misanu. Marino je členem české stáje Kawasaki Intermoto Ponyexpres v mistrovství světa supersportů, kde mu patří průběžné druhé místo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist