Alex Lowes sní o závodění s bratrem Samem v Moto2

Alex Lowes loni slavil triumf v britském šampionátu superbiků (BSB), což mu pomohlo k cestě do mistrovství světa produkčních motocyklů, kde spojil síly s týmem Voltcom Crescent Suzuki. Jeho premiéra není vzhledem k několika zraněním vůbec snadná, ale nevede si vůbec špatně a nyní zvažuje své možnosti pro příští rok.

Britského závodníka Alexe Lowese zajímá možnost přestupu do prototypového mistrovství světa, kde už závodí jeho dvojče Sam Lowes. Ten do třídy Moto2 postoupil poté, co loni vyhrál titul v mistrovství světa supersportů. Dnes je jezdcem stáje Speed Up a v průběžném hodnocení je čtrnáctý.
Během víkendu v Silverstonu Alex Lowes zjišťoval jak se věci mají a zároveň povzbuzoval svého bratra Sama, který byl v domácí Grand Prix sedmý. V rozhovoru pro Motorcycle News Alex Lowes mimo jiné uvedl: „Závodit proti Samovi by bylo mega. Možná ne tolik pro nás příbuzenský vztah, ale pro všechny ostatní si myslím ano. Snem každého je závodit v MotoGP a je třeba se nyní správně rozhodnout.“

O Alexe Lowese jeví zájem tovární Kawasaki, což by pro nadcházející sezonu byla určitě zajímavá volba, také je tu zájem ze strany Pata Hondy, ale jeho šance přestoupit do mistrovství světa prototypů jsou nyní menší poté, co Caterham zvažuje třídu Moto2 opustit a přestoupit do Moto3. Alex Lowes jednal o možnosti závodit v šestistovkách právě s vedením Caterhamu a ti zatím stoprocentně neví, zda v šestistovkách příštím rokem pojedou nebo ne.
Jezdec superbikové Suzuki prozradil, že ohledně své závodní budoucnosti bude vědět víc po víkendu v Jerezu. „Do konce září mám možnost volby Suzuki, zda tam chci zůstat. Nebyl to snadný rok, ale ukázal jsem, že mám solidní rychlost. Suzuki mi dala možnost závodit v mistrovství světa a po Jerezu bych už měl vědět víc.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist