Z Oulton Parku si Smrž odváží dva body

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Marex (2570) napsal 16.08.2013 v 14:37

Paťan: Kuba mi připadá jako takový Český Xaus. Což tedy rozhodně nepovažuji za nějakou ostudu!!! Zkusil to, občas mu to jelo, občas ne.

Paťan (361) napsal 16.08.2013 v 13:37

Marex: souhlasím, že by to tak mělo být. bohužel ale jezdci, které jmenuješ byli a jsou tlačenky od dorny, repsolu, fimu,... až na klokana a nejspíš i cala. klokan je ale příklad toho, že rodiče prodali majetek a šli do toho po hlavě (buď byli tak prozíraví a věděli, že je casey talent a nebo to bylo - jak by řekli hráči pokeru - ALL IN)
Kuba bohužel nikdy nebyl v pozici rossiho, lorenza,...nikdy ho netlačila dorna nebo značka, nikdy za sebou neměl takovou podporu sponzorů aby mu to vyneslo lepší tým, motorku, atd. podle mně vše, čeho kuba dosáhl bylo jen jeho jezdeckýma schopnostma, ať to zní třeba blbě, ale na mně to tak působí. silné sponzory nemá (neměl?), není to španěl, není tlačenej továrnou...tak proč mít takového jezdce v týmu? buď proto, že je nejlevnější a nebo je kvalitní. ale do toho jak to má jakub mi nic není. já se můžu jen domnívat a přát mu jen to nejlepší a fandit ať bude jezdit wsbk nebo bsb...! kdyby to tak bylo a jakub byl pod silným sponzorem s několika letou smlouvou tak by teď nejspíš jezdil stále ve wsbk nebo mgp nebo seděl třeba na lepším matroši. a další "kdo ví jak by to bylo" je jeho ex tým Splitlath redmont...

Marex (2570) napsal 16.08.2013 v 11:45+1

Ivan: Ještě nám nabídni, že mu to máme ukázat na trati.
Paťan: V tomto máš naprostou pravdu. Crutchlow to potvrdil přestupem k Ducati. Na druhou stranu třeba Stoner předvedl, že to není jen o penězích a Rossi vlastně taky, když odmítnul lepší prachy u Ducati. Lorenzo podobně odmítl nabídku Hondy. V jisté části jezdcovi kariéry se asi priority mění. Jedni to dělají pro peníze, druzí chtějí být konkurenceschopní. Podle mého, jde úspěch ruku v ruce s lepším platem. Resp. mělo by to tak být.

IvanDvoutakťák (5074) napsal 15.08.2013 v 22:02-1

Tak kdopak z místních kritiků bude příští sezónu Kubovým
manažerem a trenérem, aby Kuba konečně věděl "jak na to" ??

Paťan (361) napsal 15.08.2013 v 16:06+2

Marex, Goga: souhlas. ale ukaz mi profi sportovce, ktery dela dany sport jen z rozmaru, nebo proto, ze ho to bavi. mozna ten sejk co jezdil(jezdi?) svetovou rally a a dakar... jinak pro 99,9% sportovcu je to zpusob obzivy, ktere objetovali oni a mnohdy i jejich rodice vlastni majetek, veskere finance, cas... Jinak ano, taky chci videt kubu pravidelne v top 10, pokub bude jezdit top 5 tak budu nadseny... ale ono to nejde hned byt jde "jen o bsb"...
Goga: vsechno dobry

Goga (176) napsal 15.08.2013 v 11:33+2

Paťan:Klidně mi tykej to je v pořádku, ale říkám znovu, že proti Jakubovi nic nemám, jesně že mu fandím, jen jsem napsal,že jezdí na co má on a na co má technika to se nedá zpochybnit.Jinak, musím uznat, že tvůj poslední příspěvek má hlavu i patu. Zdravím Goga

Marex (2570) napsal 15.08.2013 v 09:16-1+1

Paťan: Když zajede jezdec dobře, chválím. Když jezdí mizerně ... doplň si sám.
V závodění by nemělo jít o podnikání,ale o soutěžení proti soupeřům. Podstatou závodů je přeprat, předběhnout, přeskočit, předjet... soupeře. Podstatou podnikání je vydělávat prachy.
Nemyslím si, že bychom kybicovali, radili a nadávali. Spíš jsme smutní a nespokojení a to není čecháčkovství,ale součást fandovství. Když Kuba (nebo jiný náš borec) pojede top five a dostane hasana v posledním vinglu při souboji o bednu, budu ho vynášet do nebe. A pokud ho za to čecháček "poblije" přidám se k tobě a budu Kubu ( nebo jiného našeho borce) hájit.

Paťan (361) napsal 14.08.2013 v 18:46

Goga: bez urazky - dobre, ty (vy) uz tu moznost nemate. Je to kubovo podnikani, jeho byznys, jeho prace ktere objetoval svuj cas ,zivot , penize i jeho rodina. a co se podnikani tyce tak tu moznost ma kazdy! Btw pred nedavnem se tu psalo ze je na wsbk starej. Tak proc mu nedate pokoj v jeho prvni sezone v "pouze lokalnim sampionatu"? Je to tu jak ve trech veteranech. kdyz se dari tak se mava a vsichni vcetne rejpalu se hrde tlucou do prsou... a kdyz ne tak se to otoci. takhle se mava, takhle se bije.
Nic vic nic min. ja kubovo zavodeni vidim jako podnikani jeho rodiny... a tu moznost ma kazdy a to bez debat! Nikdo z nas mu na to navic nepridal ani floka. ale kybycovat, radit a nadavat umime. to je to cechackovstvi... tak kolik? 15 minusu vyfasnu?

Marex (2570) napsal 14.08.2013 v 18:01

Tic Tac: Víš, já se trošku bojím, že právě tam, kde mu to půjde, to technika neustojí. Padget sice Kubu podržel v sedle,ale bohužel je ten stroj zjevně pod jeho úroveň.
Ještě aby vůbec nějaká další sezona byla!!!

tic-tac (330) napsal 14.08.2013 v 12:48

Marex: spokojen s vývojem kolem Kuby nemůže být z fanoušků asi nikdo. Taky mám obavu, co bude dál. Co si budem vykládat, pokud jezdí vpředu, tak jako fanoušek mám pocit, že je to pro další vývoj situace jenom dobře. Uvidíme, jak to bude příští rok. Stále jsou před námi tratě, kde Kuba umí. Donington, Assen, Silverstone. Hlavně na prvních dvou slavil i ve WSBK úspěchy. Nezbývá než doufat, že se podaří trošku nadopovat jeho Hondu výkonem a technika bude šlapat jak má. Tam by Kuba nám všem fanouškům, týmu a především sobě mohl dát zapomenou na dosavadní trápení, ať už je to zapříčiněno čímkoliv. Pokud se má někde, jak říkáš, stát zázrak, tak jedině v Doningtonu a nebo Assenu. Tam to Kuba zná a umí tam zajet velice dobře. Držím palce a fandím.

PityGPX (949) napsal 14.08.2013 v 09:54

No Kuba už odmítl 4 závody jako náhradník či jeden závod v USA na divokou katu. Po zkušenostech loňského závěru chtěl jet prostě jen BSB (jednak jsou závody mnohem zajímavější a jednak dojet v BSB v top10 je daleko těžší než ve WSBK kde dle jeho slov je to "velká sranda").
A Kuba měl dle jeho slov i nabídky z WSBK kde by nemusel nic platit a dostával by výplatu, ale jak už jsem napsal výše, po těch zkušenostech ze závěru chtěl jet jen BSB.

A ty týmy o kterých by byla řeč ve wsbk? Pedercini a Red Devils.

Z MotoGP pak IODA (tam by musel donést peníze) či Gresini CRT, ale ty odmítl ještě dřív než k nějakému vyjednávání došlo.
Navíc poslední důvod, proč BSB, je ten, o kt. jsem též psal. Chce si zazávodit a ne jet ve WSBK kde dojede 15 a méně lidí...

Marex (2570) napsal 14.08.2013 v 09:25

Tic Tac: Tohle všechno fanda samozřejmě ví. I já tohle pochopitelně vím a přesto jsem nespokojený, že se Kuba pravděpodobně zakope tak hluboko, že se už na lepší post nikdy nevyhrabe. Pokud neskončí úplně, skončí v nějakém dalším mistráku- národním šampionátu- nebo jako náhradník pro jeden- 2 závody.
A JÁ JSEM S TÍM NESPOKOJEN! Doufám, že Kuba taky a že bude mít co nejdřív trošku štěstíčka a NĚCO (zázrak???) SE STANE!!!

Goga (176) napsal 14.08.2013 v 08:18

Paťan:O jakém čecháčkovství mluvíš, a vyplývá snad z mého příspěvku, že bych Jakubovi nepřál?Jakub jezdí na co má a na co má techniku o tom není pochyb a , že to nestačí na víc než než na dva body ze tří závodů je zjevné.Ale když napíšeš, že všichni máme možnost jezdit špičkově třeba MotoGp, nebo hrát vrcholově házenou tak ještě napiš, že každý když se bude snažit může být třeba atomový fyzik nebo špičkový chirurg...protože už nemáme komunisty tak nám v tom nic nebrání. Blahoslaveni chudí duchem...

Paťan (361) napsal 14.08.2013 v 06:02-2

Goga: jasne. at zije malomestactvy a klasicke cechackovstvi. at zije neprejicnost. hlavne kdyz je do koho si kopnout.

Goga (176) napsal 13.08.2013 v 16:13-1+2

Paťan17.25:Ty jsi opravdu komik, takovou snůšku nesmyslů v jednom příspěvku to je opravdu unikát.Když někdo napíše, jak máme všichni stejné možnosti, ještě ses nás měl zeptat za kolik jedeme Brno.Já nemám ve zvyku někoho urážet, ale nezlob se o tvém zdravém rozumu dost pochybuji.

Kubát (1404) napsal 13.08.2013 v 15:02+2

tic-tac: fakticky jsou v tom dlouhém příspěvku obsaženy všechny faktory, které ovlivňují jakýmkoliv způsobem kubův výkon. důležité je aby on i tým věděli, kde jsou mezery a postupně je snažili odstrtaňovat je to asi pro fanouška smutné dívat se po závodě na tabulku hodnocení, ale bylo by dobré si pokaždé zopakovat přesně to, co tu tic-tac napsal. a nevynášet hysterické soudy

tic-tac (330) napsal 13.08.2013 v 09:24-2+1

Fast 17: bohužel, na WSBK nemá tu správnou národnost. Může se nám to líbit, nebo ne. Tak to tam prostě zatím ještě funguje.

tic-tac (330) napsal 13.08.2013 v 09:17+4

Tak bohužel zatím se sezona v BSB neubírá tak, jak si každý myslel, ale připomeňme si co se doteď vše událo. Předně naskočil Kuba do závěru sezony BSB do posledních třech kol na Aprilce. V Assenu vyhrává jeden trénink a v kvalifikaci je třetí. V závodě pak odešel motor a v druhé jízdě je 15. V Silverstone start z 11 pozice a opět odešla technika. V druhém závodě pak 12 místo. Poslední kolo Brands Hatch končí ve třech závodech 14,15,16. To vše na motorce, která měla těžké problémy nerozsypat se do cíle. Taky pro Aprilku vyjel v BSB první body a trošku ji pozvednul z prachu. Díky tomu pak měla být v roce 2013 v týmu Splitlath Redmond (kde podepsal spolu s Aitchisonem)tovární podpora Aprilie. Jak to ale s tímto týmem dopadlo netřeba komentovat. Díky osobnímu zájmu promotéra BSB, aby Kuba jel tento šampionát se pak na poslední chvíli hledal tým, kde by mohl závodit. Nakonec se podařilo Kubu umístit do týmu Padgetts, který sezonu 2013 neměl vůbec jet. Jen připomenu, že se tak stalo jen dva týdny před prvnímy oficiálnímy testy BSB a Kuba se seznamoval s Hondou Padgetts na soukromém testu (den před oficiálnímy)ještě s přelepovanou kombinézou Splitlath Redmond. To jen na osvěžení, v jakých podmínkách v BSB vůbec začínal. Zatímco jiné týmy si vše chystají na sezonu celou zimu, tak Kuba s Padgetts na to měl 2 týdny před prvním testem. Tam ještě pro jistotu bylo kolem 5 stupňů, což moc dobré na testování není. Nakonec byl potvrzen start do prního závody a také do druhého. Vše se řešilo za pochodu a to není zrovna ideální. Tým například v současné době hledá možnosti, jak vylepšit výkon Kubovy Hondy, která prostě zaostává. Mimochodem už v minulém závodě bylo Hondám přidáno 200 RPM, aby si polepšily. Poznat to prý ale nebylo. Jinak jak minule tak i teď se zkoušel nový motor. Zas je to o něco málo lepší. Takže Kuba to letos určitě nemá lehké, nové tratě, nová motorka, jiná elektronika, lepení všeho na poslední chvíli atd atd. Kdyby nám to tu chtěl převyprávět, co se vše muselo na začátku sezony řešit a co se stále řeší, tak to bude na román. Já osobně mu vůbec nezávidím a přeji si, aby do roku 2014 v BSB naskočil za standartních podmínek na špičkové technice. Zatím se s tím musí poprat, lehké to nemá. Pokud má jezdit do top 5, tak si musí sednout všechno. Jezdec, technika, tým. Bez toho to nejde. Držím palce, ať je to jen lepší a lepší.

Fast17 (431) napsal 13.08.2013 v 08:40+1

ale pravdu máš v tom, že bych taky měl větší radost, kdyby se bil ve wsbk se svým bývalým stájovým kolegou (kterýho dokázal porážet) o celkový vítězství. To je bez diskuze

Fast17 (431) napsal 13.08.2013 v 08:38-1

Nuvolari: a to je právě ono - z pohledu sportovního fandy tě to nětěší, to je dobře. De o to, co dál - jestli podporovat svýho koně a doufat v lepší výsledky (což je rozhodně něco jinýho než být nekritický obdivovatel, protože si už uznal, že to nejde dobře), anebo brblat, že je todle blbě a že má dělat to nebo ono, protože prostě nikdo z nás tady není ke kritice povolán (oprávněn). My ho nepaltíme, nepodílíme se na propagaci, technické a fyzické přípravě. My jen koukáme na televizi, ev. dáme svou náklonnost najevo zakoupením lístků a obětováním nákladů na cestu, nebo předplatnýho na placenej kanál (ale to neplatíme jemu). To co já tady popisuju není "nekritický obdiv", ale respekt k uspořádání věcí a to bylo přesně to, co měl i Sagy na mysli (i když, pravda, diplomat teda neni a taky sem to napoprvý kousal drobet hůř), ale měl pravdu...

Nuvolari (2329) napsal 12.08.2013 v 23:02+2

Fast17: OK, ale vskutku přece není důvod proč by fanoušek měl být jen nekritický obdivovatel. A jestli ho do této role chce někdo stavět - jako těmito slovy Sagan - tak je u mě hodně dole.
Konkrétně u Kuby mě určitě netěší, že jezdí v národním šampionátu horší výsledky, než ve světovém ... a nevidím důvod, proč bych to neměl kritizovat. Jistě, dělá své povolání, a zřejmě finančně OK, což je fajn, ale z pohledu sportovního fandy nevím, co bych měl na těchto výsledcích vidět pozitivního.

Fast17 (431) napsal 12.08.2013 v 22:15

a ještě Nuvolari: jestli to tu drobet sleduješ, tak víš, že já fanatik rozhodně nejsem (ani na vynášení do nebe ani na kritiku) to jen pro pořádek

Fast17 (431) napsal 12.08.2013 v 22:14-1

každej dělá svoje volby, pravda je, že s nim ve wsbk poměrně vyběhli (jak technikou, tak zázemím) ale to se stalo leckomu. Vybral si, teď bojuje... A já držim palce, aby ten boj dopad dobře (tj měl příští rok možnost ukázat, co se letos naučil)
Nuvolari: líbí. Na tom neni nic namistrovanýho. Oni měli tým postavenej na zelený triko, jasně danou taktiku a v tý rozhodně nebylo, že maj drtit každou etapu všecky. Proto má fanoušek fandit (protože nezná detaily) a manažer stáje kritizovat (protože je zná). přeneseně - kecat umí každej, dělat málokdo a ať je BSB třeba třetí liga - pořád neni pro každýho a Kuba tam poslední nejezdí a techniku na vítězství nemá...
A Marex - pod to bych se podepsal, ale holt vánoce nejsou furt

VIZI (1420) napsal 12.08.2013 v 21:57

Pity: jen aby to tak bylo, že dostává zaplaceno, aby už na tom, co tým nesehnal sponzora nebyl stejně jako v SBK, a netáhla to rodina, ale po tom mě je prd..!
Ale samozřejmě na začátku si to myslel, že pojede za peníze...

PityGPX (949) napsal 12.08.2013 v 19:18

KS:

Dnes se mi jelo mnohem líp a jel jsem i víc uvolněně, což bylo vidět i na časech. Povedlo se mi první kolo, ale bohužel jsem byl vytlačen téměř mimo trať a pak jsem ještě projel rovně šikanu, takže výsledek byl hroznej. Mám z toho ale mnohem lepší pocit než včera a těším se na druhou jízdu. Když se mi povede začátek a bude to bez kolizí, tak by to mohlo být na body. To sice není zrovna dobrej cíl, ale tady na té trati to momentálně bude maximum.
Dva body sice nejsou na vyhazování čepic, ale na rozdíl od prvních dvou závodů můžu říct, že to trochu k něčemu vypadalo. Opět se mi povedl start a začátek závodu, ale hlavně jsem se celou dobu držel skupiny o 10. misto. Sice jsem ještě nebyl dost rychlej na to, abych nějak do té skupiny zasáhl a spíš jsem se jich zuby nehty držel. Šlo ale aspoň o trochu pozitivní závěr víkendu...

PityGPX (949) napsal 12.08.2013 v 19:15+1

Ve WSBK jako platící jezdec jet nemohl, to mu nikdo nezaručoval, leda obráceně, že by on přinesl peníze a jezdil by svět (Effenbert, Pedercini) a to samé v MOTOGP ve stáji Gresini (místo Staringa), či IODA, jenže Kuba nemůže přece nosit peníze a platit to týmu, nýbrž naopak, jezdit a pobírat plat! :)
A to se mu naskytlo v BSB a je za to rád, je to jeho práce a závodí. On vždycky říkal že mu britské tratě a technika sedí, že v tom to není problém (úzké tratě, agresivní styl závodění oproti wsbk atd).
Je to prostě využítá šance a bral ji. On věděl co se mu nabízí a co je nej volba. Jinak by do toho nešel.

Rok 2015 ? Tj velká neznámá jako u x dalších českých jezdců.

Pawka (79) napsal 12.08.2013 v 19:15

řekněte jinýho čecha,který by byl na místě Kuby lepší?napada mě jen on KS

JP (206) napsal 12.08.2013 v 18:55

Já si myslím, že tam je psychický blok od Kuby, protože vždy se snažil jet WSBK a do BSB nikdy nechtěl. Musel tam jít, protože nic jiného nesehnal a teď poznává, že BSB je fakt hodně drsný. Pak se k tomu přidá neznalost tratí, jiná motorka, atd, atd. Otázka je, co bude dál hledat. Na WSBK nemá sponzora (výkonnost ano), výsledky, které v BSB zajíždí dokáže zajet celá řada Angličanů, tak nevím jestli ho v Padgests Honda budou chtít i příští rok. Jen upozorním na výsledky PJ Jacobsena, který je také nováček v BSB

Lajk (92) napsal 12.08.2013 v 17:46-2

Teď už chápu..., mám 5 mínusek u předešlého komentáře... Kdo má IQ "víc jako komár", tak mu je to jasné.

Nuvolari (2329) napsal 12.08.2013 v 15:47

Fast17: tenhle Saganův výrok se Ti libí??? Tak u mě s takovým namistrovaným přístupem skončil. Fanatismus některých fanoušků nezná hranic, nepřipouští kritiku a smí se pouze volat: "čtyři nohy dobré, dvě nohy špatné".

Předchozí
1 2 3
Následující



TOPlist