Tomáš Holubec obhájil titul Vicemistra ČR

Tomáš Holubec obhájil titul Vicemistra České republiky třídy Superstock 600. V posledním závodě MEZ MČR letošní sezóny dojel Tom na druhém místě, čímž v celkové klasifikaci přeskočil do té doby druhého Martina Holoubka.

Vše začalo čtvrtečními tréninky. Během těchto tréninků jsme zkoušeli jiné převody a měnili jsme nastavení podvozku. Měl jsem problémy s přední pneumatikou. Když jsem dal jeté pneu, tak přední guma vydržela jen pár kol. Během tohoto volného testování se mi nakonec podařilo nalézt optimální převod.
,br> V pátek byl na programu první měřený trénink. Obul jsem jeté pneumatiky. Motocykl fungoval dobře, ale začalo to brzo dost klouzat. Vyjel jsem dvanácté místo a z Čechů jsem byl až čtvrtý. S tímto výsledkem jsem spokojený pochopitelně nebyl! Do sobotní kvalifikace jsem dal nové pneumatiky. Vše fungovalo perfektně a časem 2:12.9 jsem si zajistil pátou pozici na startu. Z Čechů jsem byl druhý, když přede mnou byl pouze Ondra Ježek. Do nedělního závodu jsem nastupoval s tím, abych dojel alespoň na druhé pozici. Start nepatřil mezi nejlepší. Hned v první zatáčce se přede mě dostal Michal Drobný, ale během prvního kola jsem mu to vrátil a posunul se zpět na druhou pozici. Tuto pozici jsem bez problémů udržel až do konce závodu. První Ondra Ježek, druhý já a třetí Michal Drobný. Po projetí cílem jsem získal 20bodů do celkového hodnocení. Přijel ke mně Michal Drobný a hned mi ukazoval, že jsem celkově druhý. Byl jsem a jsem velice šťastný, že po těch dvou pádech, které jsem měl na začátku této sezóny v závodech, jsem dokázal obhájit pozici z loňského roku a stal jsem se opět Vicemistrem ČR pro rok 2006 ve třídě Superstock 600. Tom82

www.tomasholubec.com

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist