Víkendové závody série Alpe Adria v Brně

Třetím podnikem sezony motocyklového seriálu Alpe Adria European Championship byl závodní víkend na Automotodromu v Brně. Na Masarykově okruhu závodili jezdci o body nejen v rámci Alpe Adrie (AA), ale rovněž bojovali o body do hodnocení republikových soutěží. Součástí víkendu v Brně byly také závody evropské série SSP 300 Women‘s European Championship.

Kapitoly článku

AA SSP300

V prvním klání třístovek získal plný počet bodů Maďar Mate Szamado (Kawasaki), jemuž se podařilo vyhrát náskokem šesti sekund na druhého v pořadí, jímž byl Polák Wiktor Majchrowski (Kawasaki). Stupně vítězů doplnil další Polák Mateusz Molik (Yamaha). Nejlépe umístěným Čechem byl pátý Daniel Tureček (Yamaha), šestý byl Radek Lamich (Kawasaki).

Ve druhém závodě znovu vyhrál maďarský reprezentant Mate Szamado (Kawasaki), druhé a třetí místo získali Poláci Mateusz Molik (Yamaha) a Wiktor Majchrowski (Kawasaki). Nejlepšími Čechy byla znovu dvojice pátý Daniel Tureček (Yamaha), a šestý Radek Lamich (Kawasaki).

AA SST600/CUP600/SSP600/MOTO2

V prvním klání vyhrál třídu 600CUP Rumun Luca Gabriel Purdea (Yamaha), Slovák Tomáš Svitok (Honda) byl první v kategorii 600SSP a Maďar Gergo Molnar (Yamaha) ovládl třídu 600STK. V posledně jmenované třídě měla Česká republika svého zástupce v podobě Vojtěcha Schwarze (Yamaha), který obsadil sedmou příčku.

Druhý závod vyhrál v třídě 600CUP italský jezdec Nicolo Trevisan (Yamaha), Řek Alexandros Papageorgios (Yamaha) byl první v 600SSP a Gergo Molnar (Yamaha) opět vyhrál třídu 600STK, kde byl Čech Vojtěch Schwarz (Yamaha) sedmý v pořadí.

AA STK1000/SBK

První závod třídy SBK vyhrál polský jezdec Oleg Pawelec (BMW), který byl v cíli o čtyři sekundy rychleji než druhý Čech Michael Fila (Ducati V4 R). Třetím jezdcem v pořadí byl Řek Dimitrios Karakostas. Dalšími Čechy v pořadí byl šestý Jiří Brož (Ducati V4 R) a jedenáctý Stanislav Polák (Yamaha).

Také ve druhém klání superbiků slavil vítězství Polák Oleg Pawelec (BMW). Na druhé pozici skončil jezdec z Rakouska Hannes Schafzahl (Yamaha), třetí byl Čech Michael Fila (Ducati V4 R). Jiří Brož (Ducati V4 R) byl sedmý v pořadí a bodovali také jedenáctý Stanislav Polák (Yamaha), třináctý Richard Balcar (Honda) a čtrnáctý Miloš Čihák (Honda).

Úvodní závod STK1000 vyhrál šestnáctiletý Milan Pawelec (BMW). Na druhém místě skončil Francouz Enzo Boulom (Yamaha), třetí byl Max Melzer (Yamaha). Z českých závodníků obsadil osmou příčku Martin Vašulín (Kawasaki).

Zlatým doublem v Brně potvrdil výbornou formu Milan Pawelec (BMW), jenž vyhrál podruhé. Výborně zajel Karel Pešek (Kawasaki), který obsadil druhé místo, třetí byl Rakušan Max Melzer (Yamaha). Druhý Čech v poli Martin Vašulín (Kawasaki) obsadil dvanáctou příčku.

AA CUP1000

V prvním klání víkendu v Brně slavil vítězství Srb Alexandar Ivkovic (Yamaha), jemuž se podařilo překonat rozdílem 1,212 sekundy druhého v pořadí Luca Alessia (BMW). Třetí byl v závodě klasifikován další Srb Miomir Pojic (Ducati V4 R). Z českých jezdců si vedl velmi dobře čtvrtý Josef Šustr (Ducati V4 R) a do první desítky zajel také osmý Radek Kubišta (Kawasaki).

Stejně to na pódiu vypadalo i po skončení druhého závodu, protože se z vítězství radoval Alexandar Ivkovic (Yamaha), druhý byl Luca Alessia (BMW) a třetí Miomir Pojic (Ducati V4 R). Jen těsně přišel o stupně vítězů Josef Šustr (Ducati V4 R), který byl znovu čtvrtý v pořadí. Radek Kubišta (Kawasaki) byl tentokrát jedenáctý.

SSP 300 WOMEN’S European Championship

V první závodě brala plný počet bodů za vítězství Španělka Sara Sanchez (Kawasaki), druhé místo obsadila její krajanka Beatriz Neila Santos (Kawasaki) a třetí skončila Italka Roberta Ponzian (Yamaha). Ve druhém závodě Sara Sanchez (Kawasaki) do cíle nedojela, takže na prvním místě byla Natalia Rivera (Yamaha), druhá znovu Beatriz Neila Santos (Kawasaki) a třetí Roberta Ponzian (Yamaha).

Kompletní výsledkový servis.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist