Šampionát Alpe Adria pokračoval na Pannonia Ringu

Nedělní závody na Pannonia Ringu přinesly v rámci letošního šampionátu Alpe Adria i vítězství českým barvám zásluhou Davida Látra v supersportech, který tak slavil v Maďarsku double a také díky Michalu Fillovi, jenž vyhrál druhý závod kubatury STK 1000.

Po sobotním vítězném závodě se radoval český jezdec David Látr s Hondou i v nedělním supersportovém závodě a slavil tak double. Vyhrál před Rakušanem Jochenem Rotterem na Suzuki a dalším Čechem Igorem Kalábem s Yamahou. Další Rakušan Kevin Kreuzer (Suzuki) a Čech Milan Chalupa (Yamaha) dokompletovali Top-5 této kubatury, která měla na startu celkem 11 českých jezdců. Z těch se dále dařilo Jiřímu Brožovi (6.) a Viktoru Duškovi (7.), kteří byli rovněž odmávnuti šachovnicovým praporkem v elitní desítce.

Na čele šampionátu AA kubatury supersportů je po třech závodech dvojnásobný vítěz z Pannonia Ringu David Látr se ziskem 69 bodů. Druhý je Rakušan Rotter (56) a třetí další Čech Igor Kaláb (49). Rakušan Kreuzer (35) a český jezdec Milan Chalupa (34) kompletují Top-5. V elitní desítce jsou dále umístěni Michal Prášek (6.-27 bodů) - ten v Maďarsku nestartoval, neboť závodil v seriálu CEMC na Sachsenringu, Jiří Brož (9.-19) a Viktor Dušek (10.-17).

Malé stocky se jely v Maďarsku bez české účasti a i zde slavil double sobotní vítěz, tedy domácí Janos Chrobak s Kawasaki. Toho doplnili na stupních vítězů Polák Daniel Bukowski s bikem Suzuki a Rakušan Kevin Koller na Yamaze. Maďar Chrobák se ziskem 67 bodů je lídrem šampionátu před Polákem Bukowskim (56) a Rakušanem Kollerem (38). Ital Tommasini (32) a Maďar Gyutai (28) pak kompletují Top-5 malých stocků po 3 odjetých závodech.

Ve velmi slabě obeslané kubatuře 125 GP/Moto3 - pouhých 6 účastníků - vyhrál nestárnoucí Ital Gabriele Gnani před domácím Gergö Csanyiem a Rakušanem Christopherem Ederem. Naše jezdkyně Romana Tomášková projela pod šachovnicovým praporkem jako čtvrtá.

Zde vede šampionát po dvou závodech Maďar Gergö Csanyi, jenž má na svém kontě 33 bodů. Druhý je Ital Totti (27), který má stejný pošet bodů jako třetí jeho krajan Gnani. Další italský jezdec Groppy (20) a Rumun Bar doplňují Top-5, zatímco Tomáškové patří místo 8. (13), když ovšem nestartovala na prvním italské závodě.

Závod AA-Superbike se skončil trumfem veterána tohoto šampionátu Andrease Meklaua z Rakouska před jeho krajanem Rolandem Reschem a Slovincem Marko Jermanem, všichni s motocykly Suzuki. Nejlepším z Čechů byl v cíli čtvrtý Jan Halbich, zatímco další Slovinec Janez Prosenik dokompletoval Top-5. V elitní deítce dále dojel Radomil Rous na místě 8.

Rakušan Meklau, jenž je na Pannonia Ringu domácím pánem, vede šampionát "královské kubatury se ziskem 73 bodů. Druhý je jeho týmový kolega Marko Jerman ze Slovinska (56) a třetí český jezdec Jan Halbich (42). Rakušan Roland Resch (40) a Slovinec Janez Prosenik (37) kompletují průběžné pořadí Top-5 AA-Superbike po 3 odjetých závodech, když Radomil Rous (8.-17) a David Ouředníček (10.-14) jsou aktuálně rovněž v elitní desítce.

O druhé české nedělní vítězství se pak zasloužil Michal Filla, jenž vyhrál závod velkých stocků a vrátil tak Meklauovi porážku ze sobotního závodu. Dvojici Filla (BMW) - Meklau (Suzuki) doplnil na stupních vítězů Slovinec Marko Jerman (Suzuki). Za čtvrtým Bulharem Martinem Choyem (BMW) dokompletoval Top-5 další český jezdec a značkový kolega Michal Šembera. David Ouředníček - rovněž na BMW - obsadil rovněž místo v Top-10 a byl klasifikován jako 8.

Český jezdec Michal Filla má na svém bodovém kontě celkem 72 bodů a to znamená pozici lídra po závodech na Pannonia Ringu. Druhý je Rakušan Andreas Meklau (59) a třetí Slovinec Marko Jerman (51). Bulhar Martin Choy (45) a brněnský jezdec Michal Šembera (33) kompletují Top-5. A v elitní desítce máme ještě zastoupení v podobě Davida Ouředníčka, ten je se ziskem 24 bodů na 8. místě.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist