MMČR na závodních okruzích pokračuje v Assenu

Mezinárodní mistrovství České republiky na závodních okruzích tento víkend pokračuje závody v Assenu, kde se jede spolu s mezinárodním šampionátem Alpe Adria. Po závodech na Slovensku přišlo několik důležitých dotazů ohledně bodování, takže i na to naleznete v článku odpověď.

Letošní sezóna Mezinárodního mistrovství České republiky na závodních okruzích začala na konci dubna závody na Slovakiaringu, kdy se letos opět jede ve spolupráci s mezinárodním motocyklovým šampionátem Alpe Adria – promotér LUTEC. O nadcházejícím víkendu od 31. května do 2. června 2019 se odjede druhý závodní podnik. Tentokrát jezdci zamíří na světový okruh v Assenu v Nizozemí.

Okruh TT Assen je dlouhý 4,545 km a patří mezi nejznámější tratě na světě. Jezdí se tu závody mistrovství světa Superbiků i MotoGP, takže nabízí perfektní služby a zázemí. Závodní program začne v pátek volnými tréninky a večer je pro jezdce povinná rozprava. V sobotu už budou na programu kvalifikační tréninky a první závody a v neděli Warm Upy a druhé závody.

Závody tu budou při MMČR vypsány pro třídy Supersport 300, Superstock 600, Superstock 1000 a Superbike, ale na trati budou i další třídy v rámci závodů Alpe Adria. Třídy Supersport 300 a Superstock 1000 se jedou jako evropské poháry. Tím, že se jedná o mezinárodní mistrovství České republiky, bodují všichni držitelé licencí ACCR a zahraniční jezdci, kteří se do našeho šampionátu přihlásí.

Ondřej Ježek (vedoucí jezdec třídy Superbike) - „Díky chybě Karla Haniky ve druhé jízdě na Slovakiaringu jsem se dostal do čela celkové klasifikace MČR Superbike. Assen patří mezi mé historicky nejúspěšnější tratě, takže doufám, že to potvrdím i při nadcházejících závodech Alpe Adria. Mým cílem je vedení v šampionátu udržet."

Pro letošní rok byla komisí SZM AČR schválena změna ve sportovních řádech, kdy se bude jezdcům škrtat jeden nejhorší výsledek sezóny. Na to přišlo několik dotazů a to vysvětluje předseda komise.

Matěj Smrž (předseda komise SZM AČR) - „Po závodech na Slovakiaringu přišel dotaz ohledně škrtání nejhoršího výsledku sezóny, což bylo 14.12.2018 schváleno komisí. Škrtat se bude pouze jeden závod, nikoliv jeden závodní víkend. Nebudou se tak zvýhodňovat jezdci, kteří nepojedou například do Assenu oproti těm, kteří závodit pojedou. Musí to být férové pro všechny! Přesně takto to bylo v IDM, kde se v minulosti také škrtal pouze jeden závod, nikoliv celý víkend, i když se v neděli jely také dva závody."

Průběžné pořadí MMČR na závodních okruzích - mmcr_2019_aa_prubezne-vysledky_01.pdf
Průběžné výsledky po Assenu budou zveřejěny na webu Autoklubu ČR u stránky závodu - ZDE
Dění na trati můžete sledovat živě přes live timing - ZDE
Přenosy na YouTube - ZDE
Časový harmonogram - harmonogram-assen.pdf
Kalendář MMČR na závodních okruzích - kalendar-2019-zavodni-okruhy-velka-silnice.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Dušan Belica - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist