Michal Šembera mění tým i kubaturu

Tato titulní fotografie z loňské sezóny už neodpovídá skutečnosti, jezdec bydlící v brněnské čtvrti Medlánky, totiž letos pojede jinou kubaturu než loňské supersporty a také v jiném týmu. Více se dočtete v článku.

Michale, tak co letos pojedeš, jaký seriál?
Michal Šembera: "Co přesně pojedeme, ještě není stanoveno. Momentálně jednáme se sponzory, co bude nejlepší varianta. Rozhodujeme se mezi Alpe adria cupem a CEMC pohárem. Náš plán je zatím takový, že začneme první víkend v dubnu na Slovakiaringu na Alpe adrii, na konci dubna se chceme zúčastnit CEMC v Brně. Co bude dál, je momentálně v jednáních, ale rozhodujeme se mezi těmito dvěma sériemi."

Za jaký tým to bude a jakou závodní techniku budeš mít k dispozici?
"Tak pro letošní rok pojedu v týmu Willi racing team. Je to nově vzniknutý tým Honzy Šebka seniora a Honzy Šebka juniora, s nimiž jsem spolupracoval už v loňském roce v týmu Motorpower. Po dvou sezónách v kubaturách do 600ccm jdu zpátky do litrové kategorie, která mi sedne víc. Motocykl budeme mít BMW S1000RR HP4, což je letošní novinka. Motorka by měla do Čech dojít na přelomu února a března. "

Jak probíhala Tvá letošní zimní příprava?
"Má fyzická příprava letos probíhá trošku jinak jak obvykle. V minulých přípravách na sezóny jsem míval na pomoc různé trenéry na kondici, kteří mi radili co, a jak a nikdy jsem se necítil úplně fit a přišlo mi to jako dřina, se kterou jsem nikdy nedocílil pořádného výsledku. Fyzicky se připravuji s profesionálním florbalovým týmem, dále se připravuji posilováním. Hned, jak se oteplí, tak chci vytáhnout ven kolo a začít se připravovat na něčem jednostopém. Letos se cítím fyzicky mnohem lépe než kdy dřív. Je to dáno také tím, že mě má přítelkyně v letošní přípravě dost podporuje a jak nebudu fit, tak dostanu za uši".

Kdy se poprvé posadíš na novou motorku a kdy a kde proběhnou první testy?
"První zimní testy v plánu zatím nemáme, nevíme přesně, kdy nám přijde motocykl. Hned jak dorazí, musíme motorku upravit a pak můžeme plánovat testování. Každopádně bychom chtěli jet aspoň na konci března někam do Italie na prodloužený víkend, abychom zjistili zda všechno funguje, jak má."

Dal jsi si nějaké výkonnostní cíle, nebo jsi je od týmu dostal?
"Pro letošní rok si nedávám cíl. Už několikrát sem si stanovil cíl a pak sem byl na míle vzdálen od očekáváného výsledku. Kdykoli jsem si cíl nestanovil, tak jsem jel s čistou hlavou a výsledek potom byl nad očekávání. Můj letošní cíl je potrápit soupeře, jet tak, abych byl já, má rodina a celý můj tým štastný. Samozřejmě boj o TOP3 by byl vynikající, ale nechme se překvapit."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist