I s ulomeným řidítkem v Brně na bedně

Kamil Prager při posledním závodě MEZ MČR získal další dvě pódiová umístění. Zatímco zvítězil ve třídě Superstock 1000, v silnějších Superbike dojel i s ulomeným řidítkem na třetím místě!

Kamil Prager nastoupil první srpnový víkend na brněnském okruhu k dalšímu závodu Mezinárodního Mistrovství České republiky ve třídách Superbike a Superstock 1000. V restartovaném závodu třídy Superbike dokázal Kamil Prager vyjet i s ulomeným řidítkem šestnáct bodů do celkové klasifikace této třídy, když souboj o druhou pozici prohrál tím nejtěsnějším rozdílem. V cíli totiž dělilo Kamila od druhého Martina Vondrouše pouhých 0,005 sekundy. Tento výsledek upevnil Kamilovu vedoucí pozici v nejsilnější třídě našeho mistrovství. Náskok 33 bodů na druhého Petra Čermáka znamená, že pokud dokončí Kamil Prager následující závod první zářijovou neděli na Hungaroringu na druhém místě, obhájí titul Mistra ČR třídy Superbike.
Úspěšný víkend byl okořeněn dalším vítězstvím v závodě třídy Superstock 1000, kde se Kamil Prager opět radoval nejen z vítězství v hodnocení MEZ MČR, ale opětovně i v celkovém hodnocení Alpe Adria Cupu. Trochu smutně pak působí zjištění, že za vítězství nedostal Kamil Prager body do hodnocení republikového mistrovství, protože k závodu nebyl přihlášený dostatečný počet jezdců s českou licencí (dle pravidel musí být přihlášeno minimálně pět jezdců s licencí ACČR). V celkovém pořadí tak Kamil Prager i nadále drží třetí pozici, když na vedoucího Borowczaka mu chybí pouhých sedm bodů.
Dalším závodem bude opět Alpe Adria Cup společný s MEZ MČR, tentokrát se celý cirkus vydá podruhé na maďarský okruh Hungaroring, kde se jezdci poperou o body ve dnech 2. - 4. září 2005.
Kamil Prager
V závodě třídy Superbike jsem z vedoucí pozice tři kola před cílem musel zvolnit, protože se mi ulomilo pravé řidítko, a o to víc si cením toho, že jsem dokázal dojet třetí. Navíc v cíli mě od druhého dělil opravdu neuvěřitelně malý rozdíl. Za vítězství ve štokách jsem nezískal body a to mne naopak mrzí. Bohužel taková jsou pravidla a nic s tím neudělám. Je to už podruhé, co jsem letos nedostal body, nejprve ta diskvalifikace v Maďarsku (stále není jasné, zda byla oprávněna) a teď tohle. Škoda, ale já závodím rád a neodradí mě to. Závodit budu dál! Nezastaví mne ani to co se teď dělo v Brně po každém tréninku a závodě. Vždy mě rozebírali motorku a musel jsem dávat na stůl nejrůznější součástky. Tu chtěli vidět snímače telemetrie-zda jsou odpojeny, potom CDI jednotku, jindy zase vstřikováni nebo dokonce i elektrický svazek, jestli prej je to homologovaný díl. Je to hrozný, vyhazovali za drobnosti. Nejvíce jezdců diskvalifikovali za přepínač na levém řidítku, který tam moc lidí nevozí. Proč? Protože nemá žádnou funkci-je odpojen.Třeba se bude hodit jindy, až si někdo vymyslí, že budeme muset na okruhu používat ukazatele směru jízdy a traťové komisaře zdravit světelnou houkačkou. Pak se nemůže nikdo divit, že při vyhlášení vítězů byl na bedně jako třetí náš pes-to je úroveň!?.
Každopádně to byly hezký závody a výsledky mě potěšily. Dokázal jsem si v závodě zajet krásný čas 2:09,2 a tak jsem spokojen s výkonem svým i s výkonem motorky a s výkonem celého týmu. Už se těším do Maďarska!
MEZ MČR Superbike - Brno:
1.- Petr Čermák (CZE-Yamaha) 10 kol
2.- Martin Vondrouš (CZE-Yamaha) +26,827
3.- Kamil Prager (CZE-Yamaha) +26,832
4.- Jiří Trčka (CZE-Ducati) +35,132
5.- Raymond Borowczak (CZE-Suzuki) +42,514 MEZ MČR Superstock 1000 - Brno:
1.- Kamil Prager (CZE-Yamaha) 10 kol
2.- Martin Vondrouš (CZE-Yamaha) +31,516
DIS. Raymond Borowczak (CZE-Suzuki)
Foto z Brna na: www.kamilprager.cz

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist