Další úspěšný víkend pro Igora Kalába

Druhé a čtvrté místo ve středoevropském seriálu Alpe Adria Championship a dvě prvenství v Mistrovství České republiky silničních motocyklů třídy supersport vybojoval o víkendu na Pannoniaringu český motocyklový závodník Igor Kaláb. V mezinárodní soutěži mu zatím patří druhá příčka, republikový šampionát vede.

Tréninky a kvalifikace

Volné tréninky proběhly na 4740 metrů dlouhé trati v pohodě. „Nechali jsme nastavení podvozku z předchozího závodu v Adrii a motorka fungovala na ojetých gumách dobře. Do kvalifikace jsem nasadil rovnou kvalifikační měkkou gumu. Ta ale na Pannonii vydržela jen pět kol, takže do závodu na třináct kol jsem raději zvolil tvrdší směs. Na trati bylo hodně jezdců, při rychlých kolech to chtělo trochu štěstí. Získal jsem třetí místo na roštu, jen těsně za druhým,“ řekl Igor Kaláb.

Sobotní závod – 2.místo

„Po startu jsem se na chvíli propadl až na čtvrté místo. Postupně jsem se dostal zpět na druhé místo a vytvořil jsem si dvousekundový náskok na skupinku jedoucí za mnou. Maďar Chrobak už byl ale pryč, motorka mu jede moc dobře. Ve skupině za mnou nakonec došlo v posledním kole i ke kolizi, takže jsem rád, že jsem se utrhl a dojel druhý.“

Nedělní závod – V půlce jako když utne

V neděli odstartoval lépe pouze Polák Sebastian Zielinski a ještě v úvodním kole se před českého reprezentanta dostal dosavadní suverén sezóny Janos Chrobak. „Všechno vypadalo dobře, Zielinskeho jsem předjel ještě v prvním kole a ani na Maďara moc nescházelo. Jenže v polovině jízdy nastal zlom. Začala mi hrozně klouzat zadní pneumatika a já ztrácel grip na zadek. Měkčí gumy by byly lepší.“ Jezdec v barvách týmu MBNS Triumph musel zvolnit tempo a jeho drobný náskok vzal rychle za své.

V devátém ze třinácti kol se na Igora dotáhli Maďar Balazs Nemeth a Kevin Sieder z Rakouska, jedoucí na měkčí směsi pneumatik. „Nešlo s tím nic dělat, plyn jsem při výjezdu ze zatáčky musel přidávat hodně opatrně a klesl jsem mimo stupně vítězů.“

V průběžném hodnocení seriálu Alpe Adria si Igor Kaláb upevnil druhé místo za Maďarem Chrobakem.

Mistrovství České republiky

V obou maďarských vystoupeních měl Igor Kaláb před českými rivaly náskok, který pokaždé uhájil až do cíle, a stejně jako před pěti týdny bral také na Pannonianringu rovných 50 bodů. S plným počtem bodů zatím vede v českém mistráku supersportů. Třetí díl Alpe Adrie zavítá 19. až 21. června do chorvatské Rijeky, kde se ale o body do českého mistrovství nepojede.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist