Alpe Adria 2018 – Závodní víkend na Pannoniaringu

O víkendu pokračoval seriál Alpe Adria třetím kolem na Pannoniaringu. Do závodů kategorií AAC600/AAC1000 a tříd SSP300, STK/SSP600, STK1000 a SBK startovala víc jak stovka jezdců a to včetně českých zástupců. V Maďarsku byl také Ondřej Ježek, který si tam vyzkoušel BMW týmu Mercury Racing v rámci přípravy na osmihodinovku v japonské Suzuce. Přímo na místě byl náš spolupracovník Dušan Belica, který na svých snímcích zachytil atmosféru, která na Pannoniaringu o víkendu panovala.

Kapitoly článku

SSP300

Nejmladší kategorií jsou třístovky a stejně tak jejich jezdci patří k těm nejmladším v paddocku Alpe Adrie. Oba závody vyhrál Samuel Lochoff na Yamaze. Z českých jezdců byl v prvním klání pátý Vojtěch Schwarz a šestý Lukáš Simon, do první desítky zajela devátá Alexandra Pelikánová a desátý Jiří Nespěšný. Ve druhém klání byl Vojtěch Schwarz šestý a Alexandra Pelikánová devátá.

STK600/SSP

Společné závody šestistovek v kategoriích STK a SSP měly zajímavý průběh a ani časy nebyly tak rozdílné, jak by se mohlo zdát. V STK600 vyhrál oba závody Rakušan Gerold Gesslbauer, nejvýše postaveným českým závodníkem byl osmý Josef Pončík. V supersportech slavil dvojí vítězství domácí Gergo Molnar, český zástupce Oliver König obsadil dvakrát třetí místo. Tomáš Šubrt byl pátý v prvním klání, šestý ve druhém. Jaromír Chlup první závod nedokončil, ve druhém byl pátý v pořadí SSP.

STK1000

Skvělou bilanci šestí vítězství v šesti závodech si drží Michal Filla, který je s BMW Sikora Motorsport prozatím neporazitelný. Neměl to ale jednoduché, protože především ve druhém závodě mu zdatně sekundoval Slovinec Marko Jerman, který skončil necelé čtyři desetiny za českým závodníkem. Michal Prášek první závod nedokončil a ve druhém obsadil páté místo. Dvě osmá místa si na konto připsal Michal Šembera, dvakrát desátý byl Dominik Jůda a deváté a jedenácté místo zajel Ladislav Chmelík.

SBK

V kategorii superbiků nenašel soupeře Rakušan Julian Mayer, který vyhrál obě klání víkendu na Pannoniaringu. Z českých závodníků dojel v prvním závodě na pátém místě Ondřej ježek, který s Mercury Racing pracoval na přípravě pro osmihodinovku v Suzuce. Čtrnáctý byl David Ouředníček, patnáctý Stanislav Polák. Ve druhém klání obsadil Ondřej Ježek šesté místo a byl znovu nejvýše postaveným českým závodníkem. Čtrnáctý závod dokončil Miloš Čihák, patnáctý byl Stanislav Polák.

Kompletní výsledky.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Dušan Belica - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist