Motokrosaři už tahají za plyn, příprava vrcholí

Zimní spánek si možná může dovolit medvěd, ale motokrosař v žádném případě. Pokud počasí v tuzemsku alespoň trochu dovolí, tak už se i na našich tratích prohánějí motokrosoví závodníci. Dá se tedy říct, že k suché přípravě v tělocvičnách a posilovnách se přidává ta příjemnější verze s taháním za plyn.

Je to zatím jen v tréninkovém režimu, ale například v Itálii už znají svého mistra a tím se stal Antonio Cairoli. Na startu se objevilo i pár českých závodníků a nejlépe si z nich vedl Václav Kovář, který se bez problému kvalifikoval a dojížděl do dvacátého místa. Druhou zemí, kde také Češi trénují, je Španělsko a právě tam ladí formu aktuální mistr republiky MX2 junior Jakub Terešák.

Vrátím se ale do našich podmínek. V areálu Františka Smoly jsem si i já mohl trochu zatrénovat. S foťákem tedy, abych byl přesný. František Smola, účastník velkého českého mistráku, dostal díky počasí dobrou příležitost odzkoušet novou techniku. Vyměnil totiž modrou TM za žlutou Suzuki. Na ježdění ale borec s #201 na tabulce nebyl sám a na trati byl znát čilý provoz. Český motokrosový mistrák tam zastupoval Martin Vondrášek z kategorie MX2 a Míla Rožec z MX1. Trénoval také #101 David Kadleček, syn úspěšného reprezentanta v motokrosu a enduru Michala Kadlečka.

Přikládám pár fotek jako návnadu před 31.březnem, což je datum prvního závodu v rámci Mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu 2019, který je na programu v Lokti nad Ohří.

Autoři článku obdrželi prémie 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Bezvliv přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist