MMČR Motokros: Víkend patří Petrovicím

Seriál mistrovství republiky Buksa/Ados Motokros 2017 MM ČR se svým pátým závodem přesune na jednu z tratí, kde se bude lámat chleba. Petrovická trať je technicky náročná a pohořelo zde již mnoho favoritů. Například několik sezón zpět zde Sulivan Jaulin přišel o mistrovský titul, když si při pádu poranil ruku.

Kapitoly článku

MX1: Bez Romančíka

První polovina sezóny je již minulostí a ve třídě MX1 jsme již od prvního závodu v Lokti nepoznali jiného celkového vítěze, než Martina Michka (Buksa/Ados KTM Team). Michek pochybil pouze ve třech rozjížďkách, když ho naposledy v Opatově dokázal předjet Filip Neugebauer (Osička MX Team). Neugebauer s ním svedl nádherný souboj a dokázal se Michkovi po předjetí i vzdálit. Neugebauer však nestartuje na všech domácích závodech a tak nemůže do celkového pořadí promluvit. Promluvit do něj však může Jaromír Romančík (JD 191 KTM Racing Team), který na zahraničních závodech dokáže být i rychlejší než Michek. Romančík měl v Opatově velké štěstí, když po startu upadl a přes záda mu přejel Martin Finěk (Hulho Motocross Team). Romančík naštěstí vyvázl bez zranění, ale bohužel ho v Petrovicích neuvidíme díky povinnostem v německém šampionátu ADAC.

Při chuti a v dobré formě je stálice Petr Bartoš (Orion Racing Team). Ve 37 letech vynechal pódiové umístění pouze na závodech v Dalečíně, jinak je na „bedně“ pravidelně. V Petrovicích se mu daří a vždy si dokáže na rozbité trati najít dobrou stopu a soupeřům pěkně zatopit. Bartoš je v průběžném pořadí na třetím místě.

MX2: Sedm bodů k dobru

Přesně tolik bodů má náskok Bence Szvoboda (Buksa/Ados KTM Team) před svým týmovým kolegou Sulivanem Jaulinem. Jejich boj je velmi intenzivní, protože z minulého závodu v Opatově si oba odváželi stejný počet bodů. Jediným závodem, kdy dokázal Jaulin - Szvobodu bodově dotáhnout byl Dalečín. Po pádu Martina Krče (SZA Stav Racing Team) na německém šampionátu jim zatím nikdo ze soupeřů nedokázal sekundovat. Na třetí místo průběžného pořadí se posunul Richard Šikyňa (JD 191 KTM Racing Team) a nejlepším z Čechů je aktuálně Patrik Liška (HT Group Racing Team). V Opatově dal o sobě hodně vědět i Jonáš Nedvěd (Orion Racing team), který velmi napínavým způsobem získal třetí místo v první jízdě.

Ženy: Nadále bez Pappenmeier

Minulý závod třídy Žen zpestřila jezdkyně mistrovství světa Larissa Pappenmeier (Orion Racing Team), která skvěle sekundovala německé lídryni šampionátu Steffi Laier (Buksa/Ados KTM Racing). Laier bude mít v Petrovicích méně práce, jelikož Pappenmeier již startovat nebude. O další pódiová umístění bude mít zájem hned trojice našich motokrosařek Barbora Laňková (Action Racing Team), Lucie Simonová (Inter Cars MoToman Team) a Kristýna Vítková (Yamaha Čepelák Racing Team). Tyto tři si závod, co závod mění pořadí podle toho, které trať sedne lépe.

Veteráni: Žerava kontroluje šampionát

Martin Žerava (Team MAX2) má otěže třídy Veterán pevně pod kontrolou. Na chvíli sice v Opatově dal naději Michalu Kadlečkovi (KRTZ), ale v zápětí mu jí zase vzal. První dvě místa mají sázkový kurz velmi nízký a především se bojuje o místo třetí. Tam se nejlépe zatím daří Ivanu Černému (Orion Racing Team).

Závody začínají v 11:45 jízdou Žen.
Časový harmonogram - ZDE
V průběhu víkendu můžete sledovat video rozhovory  - ZDE
Vstupné je Kč 150,-

GPS trati: 49° 54' 21.144"N
                 18° 34' 8.736"E

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist