Jan Froněk na tandemu s Vláďou: Škola mě zdržovala od motorek

Pátečním hostem seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou je motokrosař Jan Froněk, který vypráví o své závodnické kariéře, o motokrosu, ale také o vysněném Dakaru, který dokázal úspěšně absolvovat jako soukromník v Jižní Americe. Poslechněte si offroadově střižený tandem, který se nejvíc točí kolem motokrosu a dotkne se také výchovy mladých závodníků, které se Honza dlouhé léta věnoval.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak začal závodit na motokrosové motorce
  • O přechodu do velkého motokrosu
  • Jak to fungovalo v Dukle a koho tam potkal
  • O motorkách a výměně ČZ za Kawasaki, na kterou přispěla celá rodina
  • Jak se závodilo ve světě a jak těžké bylo konkurovat špičkovým jezdcům
  • O prvním a posledním Dakaru

Předplatitelé si mohou pustit plnou audio verzi k rozhovoru zde:

PREMIUM

Honza Froněk patří mezi naše špičkové závodníky, kterému se podařilo dostat do Dukly Praha, kde potkal hodně skvělých závodníků, ke kterým vzhlížel, ale také ty, se kterým na trati tvrdě bojoval, ovšem ve volném čase prožíval nezapomenutelné zážitky a kupu legrace. Jak sám říká, závodník, přesněji řečeno motokrosař musí být tak trošku raubíř, a to sebou nese řadu klukovin, na které se nedá zapomenout.

V pátečním seriálu rozhovorů Honza Froněk přiblíží, jak začal závodit na motokrosové motorce, i když od mala chtěl závodit na silnici a také jak probíhal přechod z juniorské kategorie mezi ostřílené dospěláky. Řeč dojde na kamarády, se kterými prožil kus závodnické kariéry, na závody doma i v zahraničí a na motorky ČZ, které do jisté míry brzdily nejen jeho, ale také spoustu dalších reprezentantů. Honza od mala toužil jet Dakar a ten sen si splnil, i přes to, že to stálo spoustu peněz, které nejdřív musel vydělat. Jak se mu v Jižní Americe dařilo a jak moc to bolelo? Na to všechno odpoví tento rozhovor, stejně jako na otázku mladých motokrosových talentů, kterých je u nás jako šafránu. Honza ví o čem mluví, protože patnáct let juniory trénoval a jeho trenérskou kariéru odstartovala spolupráce s Martinem Michkem, který v té době závodil za tovární TM.  

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist