Ve Wittgenbornu byl Vostatek dvakrát čtvrtý

V sobotu 6. září 2014 se v německém Wittgenbornu již posedmé bojovalo o další body v prestižním šampionátu ADAC Mini Bike Cup. Ondřej Vostatek si v proměnlivých podmínkách vedl velmi dobře a po skvělých soubojích v kategorii pokročilých zůstal těsně pod stupni vítězů a dvakrát obsadil čtvrté místo.

Compos Racing Team přicestoval do Wittgenbornu již ve čtvrtek večer a v pátek nastoupil k prvním tréninkům. Team od počátku pracoval na optimálním nastavení motocyklu, což se, vzhledem k nejasné předpovědi počasí a technicky náročné trati, nakonec podařilo a potvrdilo i v sobotní kvalifikaci.
V průběhu celé kvalifikace Ondřej Vostatek vedl a zajížděl výborné časy. Až v samotném závěru kvalifikace se podařilo dvěma soupeřům Ondřeje o několik málo desetinek přeskočit. Přesto bylo třetí místo skvělým výsledkem a znamenalo zisk startovní pozice z první řady.

V prvním závodě Ondřej výborně odstartoval a hned v úvodu závodu získal druhou pozici. Vzápětí byl atakován jezdcem na třetí pozici, který svým manévrem zpomalil našeho i ostatní jezdce na čele závodního pole. Celou situaci nejlépe využil Joshua Bauer, který si okamžitě vytvořil náskok od ostatních jezdců, a ten udržel až do konce závodu. O druhé až čtvrté místo se svedl mezi jezdci velký boj a své pozice si v průběhu závodu několikrát vyměnili. V závěru se Ondřej Vostatek pokusil získat svou druhou pozici zpět. Zaútočil ze třetího místa, ale bohužel ztratil na výjezdu a cílem projel nakonec jako čtvrtý.
Před druhým závodem se ochladilo a začalo pršet, takže do poslední chvíle nebylo jasné, zda bude vyhlášen mokrý závod. Naštěstí do startu kategorie pokročilých trať oschla a nebylo potřeba měnit nastavení motocyklu. Ve druhém závodě se opět tvrdě bojovalo kolo na kolo. Tentokrát se čelo jezdců rozdělilo na dvě skupinky, ve kterém se bojovalo o první a třetí místo. Náš Ondřej Vostatek bojoval o třetí místo, a i když byly souboje hodně vyrovnané, štěstí stálo více při soupeřích a Ondra závod dokončil opět těsně na čtvrtém místě.

Jan Vostatek k závodům uvedl: „Opět to byly skvělé závody, které něco daly nejen Ondrovi, ale myslím si, že i ostatním soupeřům. Jako vždy se bojovalo hodně tvrdě, ale tentokrát čistě. Všichni kluci do toho dali maximum a o to jde, myslím nám všem. Takže velká gratulace Ondrovi i všem našim soupeřům k předvedeným výkonům! Jen tak je možné se neustále zlepšovat. Je vidět, že Ondrova forma jde nahoru a navíc víme, na čem je potřeba dál pracovat. A to je prostě super, to nás na tom baví nejvíce.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist