Po zranění je Štěpán Zuda připraven závodit

Mladý a talentovaný motocyklový závodník Štěpán Zuda se vrací zpět na závodní dráhu. Po dvouměsíční pauze usedne zpět do sedla závodního stroje a s týmem už tento týden vyráží do německého Schlüsselfeldu na závody ADAC.

Štěpán Zuda “Štěpa“ začátkem července (5.7.2015) havaroval ve volných trénincích na závod MČR a následně byl ošetřen v Písecké nemocnici. Po rentgenu se prokázala zlomenina v zápěstí s posunem. Ruka byla srovnána a daná do sádry. Rodičům byla vzhledem ke komplikované zlomenině a bydlišti doporučena ošetřujícím lékařem další vyšetření na speciální klinice ve Vysokém nad Jizerou.

Na klinice ve Vysokém bylo rodičům sděleno, že ruka je zlomená s posunem v zápěstí a v růstové štěrbině. Sádra bude ponechána na přibližně šest týdnů a celková léčba bude delší, protože pokud v oblasti růstové štěrbiny dojde ke zlomenině, je růst kosti ohrožen do budoucna. Tým i Štěpa byli velmi zklamáni, protože celkově vložil spoustu úsilí do přípravy na ME a celkově co nejlepší umístění v ADAC.

Přestože Štěpán bude nadále docházet na kliniku na pravidelné kontroly, bylo mu tento týden od ošetřujícího lékaře sděleno, že se ruka hojí prozatím dobře a získal s velikou radostí od lékaře svolení usednout zpět na motocykl. Štěpa se po sundání sádry postupně na tento den připravoval, ruku rehabilitoval a pracoval na své fyzičce. V úterý testoval motorku a to především zda je schopen ruku plně zatížit.

Z testování měl velmi dobrý pocit, motorka fungovala a Štěpa byl celkově spokojen. Po úterním testování se společně s týmem rozhodl nastoupit zpět do posledních třech závodů ADAC s cílem dokončit sezónu 2015 umístěním alespoň v top 10. Tuto sobotu 12.září bude konečně zpět na závodní dráze v německém Schlüsselfeldu a všichni se těšíme a jsme plní očekávání.

Michal Filla na toto téma dodal: „Štěpa měl skvěle rozjetou sezonu na předních pozicích, bohužel nám body utekly. Teď je ale nejdůležitější vrátit se zpět. Hlavním cílem je dostat se zpět do tempa, zajet slušný výsledek a získat opět dobrý pocit z rychlosti a z kontaktních závodů. Jak ale znám Štěpu, stejně zase bude chtít dopředu :-). Držte nám palce.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist