Petr Svoboda byl v Schlussefeldu dvakrát čtvrtý

V sobotu 13.září 2014 jsme odjeli předposlední závody v německém seriálu ADAC, který uspořádali na okruhu v Schlussefeldu. Petr Svoboda v něm zajel dvakrát na čtvrté místo a celkem šestadvaceti body navýšil celkové skóre na 241 bodů, což mu před posledním podnikem na Sachsenringu stačí na velmi dobré druhé místo.

Páteční volné tréninky probíhaly za deštivého počasí. Přilnavost byla dobrá a tak se hledal pouze vhodný převod. Předpověď na sobotu hlásila déšť, ale Petr si věřil, protože na vodě umí zajet.

V sobotu ráno se jel Warm-up a dvě kvalifikace. Závodní trať postupně osychala a tím se zrychlovaly i zajížděné časy. V první kvalifikaci jezdil Petr časy na stejné úrovni a nebyl schopen zrychlit. Po první kvalifikaci se nám zdálo, že motorka nevyjíždí a netáhne v kopcích a proto jsme do druhé kvalifikace nasadili lehčí převod. Petr nakonec získal pátou pozici na startu.
V odpoledních hodinách se jel první závod. Do něho Petr odstartoval pátý a po pádu německých soupeřů Geigra s Bauerem se posunul na třetí pozici. Bylo ale vidět, že v každém kole ztrácí. Cílem prvního závodu projížděl čtvrtý. Do druhého závodu, který byl odstartován až v 18:10 hodin, jsme opět rozhodli změnit převod a ještě polehčit. Petrovi se start vydařil a do první zatáčky najížděl třetí. V průběhu závodu se ale propadl na čtvrté místo. Opět bylo vidět, že každým kolem ztrácí na vedoucí skupinu jezdců. Po velkém trápení nakonec dojel znovu čtvrtý. Po dojetí a odstavení motorky do „UP“ a následné kontrole technickým komisařem jsme zjistili poškození u hrdla sání, čímž se vysvětlilo, proč motorka nejela na plný výkon.

Ještě v sobotu ve večerních hodinách jsme se přemístily do Vysokého Mýta, kde se konal poslední závod Mistrovství ČR. Ráno jsme opravili motorku a Petr nastoupil do mokrého Warm-upu. První závod dojel druhý a ve druhém klání byl první.

Petr Svoboda k závodnímu víkendu dodal: „Jsem rád, že i za těchto ztížených podmínek jsem závody dokončil na čtvrtém místě a udržel jsem si tak druhou pozici v průběžném pořadí. Poslední závod ADAC se jede 27.září 2014 na Sachsenringu, takže doufám, že mě neopustí štěstí a vyjde počasí.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist