Ondřej Vostatek vybojoval zlato a dvakrát stříbro

V sobotu 20. 7. 2013 pokračoval v Potočišti u Chebu německý šampionát - ADAC Mini Bike Cup, ve kterém se již po šesté úspěšně představil náš nejmladší jezdec, teprve osmiletý Ondřej Vostatek a v jediném závodě na českém území vybojoval jednou zlato a stříbro.

Tím si Ondřej Vostatek upevnil svojí pozici leadera německého šampionátu a v celkovém pořadí ve své kategorii vede o 102 bodů. V neděli 21. 7. 2013 byl rovněž úspěšný i v Mezinárodním přeboru ČR, kde si na trati v Písku vybojoval druhé místo.
Ondřej Vostatek nastoupil v sobotu do závodů po velmi vyrovnané kvalifikaci 22 jezdců z druhého místa. Nejlépe se mu podařilo odstartovat a několik kol si udržel značný náskok před druhým Joshuou Bauerem. Tomu se však podařilo Ondrův náskok stáhnout a získat i vedení. Několik kol do cíle oba jezdci předvedli vyrovnaný souboj o první místo.

V prvním závodě byl úspěšnější Ondřej, když ho v posledním kole a v poslední zatáčce dokázal fantastickým způsobem porazit a vyhrát. V druhém závodě se souboj obou jezdců opakoval, avšak tentokrát se v cíli radoval soupeř a Ondřej si dojel pro místo druhé.

Ondřej Vostatek po závodu uvedl: „Bylo to hodně náročné, chtěl jsem na domácí trati v Chebu vyhrát oba závody, takže jsem smutný, že to nevyšlo. Ještě před závodem jsem měl možnost si s Joshuou zatrénovat a vše pro mne vypadalo dobře. V závodě jsem se, ale necítil nejlépe, byl jsem unavený z tréninku a soupeři toho dokázali využít. Jsem rád, že se mi podařilo vyhrát v prvním závodě, ale v tom druhém už to bohužel nevyšlo.“

Další úspěch Ondřej zaznamenal i v nedělním závodě Mezinárodního přeboru ČR v Písku, kde nastoupil rovnou do závodu z poslední řady, a přesto se mu podařilo získat druhé místo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist