Ondřej Vostatek pokračuje na vítězné vlně

V sobotu 22. srpna 2015 se v německém Bopfingenu konaly sedmé závody seriálu ADAC Mini Bike Cup. V Kategorii pokročilých jezdců se opět radoval český jezdec a čerstvý Mistr Evropy Ondřej Vostatek, který vybojoval vítězství v obou závodech a pokračuje ve vítězném tažení.

Compos Racing Team přicestoval na trať do Bopfingenu stejně jako ostatní jezdci ve čtvrtek večer, aby mohl následující den již od rána absolvovat volné tréninky. Celý oficiální program pak proběhl v sobotu. Během tréninků tým řešil nejen optimální nastavení motocyklu, ale i optimální stopu technicky náročné trati. Přesto, že v kvalifikaci musel Ondřej čelit vynikajícím výkonům soupeřů, odvedl skvělou práci a vybojoval pole position s náskokem pouhých několika tisícin sekundy.

V prvním závodě došlo při startu ke kolizi tří jezdců, a i když nedošlo k žádnému zranění, závod byl červenou vlajkou zastaven. Po nečekané pauze, kdy se čekalo na opravu stroje, který kolizi způsobil, následoval restart a nová startovací procedura. Druhý start proběhl bez problémů, ale náš jezdec z první zatáčky vyjížděl na třetí pozici. Během tří kol se vedoucí trojka jezdců oddělila od zbytku závodního pole a začala bojovat o vedení. Ondřej Vostatek se po třetím kole posunul na druhou pozici a v pátém kole úspěšně zaútočil na první. Po té převzal vedení, které udržel do konce závodu a s jistotou si dojel pro vítězství.

Ve druhém závodě Ondřej výborně odstartoval a ihned po startu se ujal vedení. I když svým soupeřům z počátku nepatrně odskočil, dokázal se na něj v závěru závodu dotáhnout slovenský jezdec Michal Búlik. Náš jezdec měl však situaci plně pod kontrolou a dojel si pro druhé vítězství i ve druhém závodě. V celkovém pořadí šampionátu má nyní na kontě 295 bodů a je největším aspirantem na titul německého šampionátu.

„Jsem moc rád, že se Ondrovi podařilo zvítězit, i když to nebylo jednoduché … . Podařilo se nám navýšit bodový náskok v celkovém hodnocení, takže budeme moct bez potíží vynechat další závody a Ondra zůstane i přesto na čele tabulky. Využijeme nabídku týmu HMA Llinsual a rádi bychom otestovali novou Moto 4 Beon ve španělském šampionátu CEV, což je pro nás velmi důležitý krok pro příští sezónu. Do Německa se vrátíme bojovat o titul na konci září na Sachsering a potom ještě začátkem října do Oscherslebenu,“ dodal po závodech Jan Vostatek.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist