Dvě důležité premiéry Matyáše Pálky

Pro minibikového jezdce Matyáše Pálku je měsíc září ve znamení premiér. Poprvé se posadil do školní lavice v první třídě břeclavské ZŠ Slovácká a zahájil tak školní docházku. Druhou premiérou byl jeho start v minibikovém republikovém šampionátu ve Vysokém Mýtě, kde získal dvě třetí místa.

Mladý závodník již absolvoval slušný počet klání v Minimotocupu a v Brněnské minibikové lize. O víkendu ale absolvoval svůj premiérový podnik ve Vysokém Mýtě, kde se postavil na start závodu mistrovství České republiky.
S čerstvou a ještě nezaschlou závodnickou licencí se Maty pustil do boje se soupeři z republikového šampionátu a byl víc než úspěšný. Po dvou dnech tréninků si z nedělních závodů odvezl pohár a věnec za dvě třetí místa.

Matyáš se minibikům věnuje druhým rokem a své první závodnické krůčky udělal v Malminibikové akademii Masarykova okruhu, kde jezdil na motocyklu Blata 2T. Současný závodní stroj Blata Ultima připravuje Matyho táta, jehož firma Auto Pálka je zároveň i hlavním sponzorem. Minibikům se věnuje i Matyášova starší sestra Kateřina a stranou nezůstala ani maminka, která rodinný tým doprovází na všechny závody.

Na závěr tři stručné otázky pro Matyáše Pálku.

Co tě nejvíc baví ve škole?
„Přestávka a svačina.“

Kterému motocyklovému jezdci fandíš?
„Kuba Kornfeil, Maverick Viňales, Jorge Lorenzo.“

Jaké máš koníčky kromě minibiků?
„Lego, kolo … .“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist